Erol Çimen

Erol Çimen

Özür dilemek

Özür dilemek

Bazen sevdiğimiz kişilerle hiç istemesek te problem yaşayabiliriz. Bu noktada karşımızdakinin kalbini kırdığımız gibi onarmayı da becerebilmemiz gerekir. Kırılan kalpleri onarmanın en güzel yolu elbette önce hatalı olduğumuz noktaları fark etmek, daha sonra karşımızdaki kişiden özür dilemektir.
 
Özür dilemeyi, birbirinden uzaklaşan kardeşler için ya da problem yaşayan yakın arkadaşlar ve akrabalar için uzlaşmanın ilk adımı olarak görebiliriz. Bazı durumlarda ise sonucu değiştirmese de bile tarafları sakinleştirir, endişeyi azaltır.
 
İster büyük olsun, ister küçük özür dilemek sihirli bir şeydir. Bu yüzden içten olması gerekir. İçten gelmeyen bir özür aslında sağlıklı bir ilişkiyle bozuk bir ilişki arasındaki farkı gösterir.
 
Nezaket hayatın sigortasıdır. Mutluluğun, huzurlu yaşamanın güçlü bir iletişimin sigortası nezakettir.
 
Her gün yüzlerce davranış sergiliyoruz. Kuşkusuz bu davranışlarımız içinde
başkalarını rahatsız edecek, doğru olmayan bize göre doğru olsa bile başkalarının anlayışına ters düşen tutumlarımız oluyordur. Büyük bir yanlış, rahatsız edici bir tutum bazen bir özür dilemek ile kapatılabilir.
 
Özür dilemek, bir acizlik bir geri adım atma değil, büyük bir erdemliliktir.
 
Özür dilemek, toplumun huzuruna insanların iç dünyalarının onarılmasına katkıdır.
 
Özür dilemek, karşımızdaki kişiyi rahatsız eden tutum ve davranışlarımızın farkına vardığımızı ifade etmek ve onu bu duygulara ortak etmektir.
 
Hayatta ilk öğrenilmesi gereken şey özür dilemek olmalıdır.
 
Hayatta en çok kullanılması gereken cümle “özür dilerim” olmalıdır.
 
Bu cümleyi ne kadar çok kullanıyorsak, çevremize o kadar mutluluk saçıyoruz, o kadar uyumluyuz ve o kadar insan sevgisi ile doluyuz demektir.
 
Son söz olarak diyelim ki “özür dilemek , bir erdemliliktir”.Ne mutlu bu erdemliliği gösterebilenlere….!
 
ALLAH hepimizi özür dileyebilenlerden eylesin. Amin. Selam Ve Dua İle.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Erol Çimen Arşivi
SON YAZILAR