Pakistan-Hindistan sınırında tansiyon yüksek

Pakistan, Birleşmiş Milletler'e (BM), ülkenin Hindistan sınırındaki tansiyonun düşürülmesi için harekete geçme çağrısında bulundu.
Pakistan-Hindistan sınırında tansiyon yüksek

Pakistan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Başbakan Navaz Şerif'in Ulusal Güvenlik ve Dışilişkiler Danışmanı Sertaç Aziz, Hindistan'ın ateşkes ihlali iddiasına ilişkin, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile telefonda görüştü.

Aziz, görüşmede, Hindistan tarafından bulunulacak herhangi bir müdahaleye yanıt verileceğini ancak bölgede huzur ve istikrarın sağlanmasından yana olduklarını, Keşmir sorununun da BM beyannamesi altında müzakere yoluyla çözüme ulaştırılması gerektiğini belirtti.

Hindistan askerlerinin mantıksız davranışlarına son vermesi gerektiğine değinen Aziz, BM'yi, sınır ihlallerinin sona ermesi ve bölgede tansiyonun düşmesi için harekete geçmeye çağırdı.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun da sınırdaki gerilim nedeniyle endişe duyduğunu aktararak, can kayıpları için üzüntüsünü dile getirdi.

Öte yandan, Pakistan ordu sözcülüğünden yapılan açıklamada, Sialkot şehrine bağlı Pukliya bölgesine Hindistan tarafından bir kez daha ağır silahlarla saldırıda bulunulduğu, Pakistan Sınır Kuvvetleri'nin de karşılık verdiği bildirildi.