Pamuğa stratejik destek sözü alındı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile bir araya gelen Aydınlı tarım heyeti, bir çok müjdeli haber ve destek sözü aldı.
Pamuğa stratejik destek sözü alındı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile bir araya gelen Aydınlı tarım heyeti, bir çok müjdeli haber ve destek sözü aldı.

TBMM Tarım Orman Komisyonu Sözcüsü, AK parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Milletvekilleri Mustafa Savaş, Abdurrahman Öz, Aydın Tarım heyetini Tarım Bakanı Faruk Çelik ile bir araya getirdiler. AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, TBMM tarım komisyonundaki özellikle pamuk hakkındaki çalışmaları ile birlikte Bakan Faruk Çelik'e bilgi verdi, destek istedi. Aydın Ziraat Odası Başkan'ı ve Aydın Tariş olmak üzere: Söke, İncirliova ve Nazilli Ziraat odası, Tariş Başkan'larının da katıldığı toplantıda, Aydın için hazırlanan dosya Bakan Çelik'e sunuldu.

24 saat geçmeden heyet geliyor

Konu Hakkında açıklama yapan AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem; Aydın'ınımızın tarımsal gelişimine yönelik yol haritası için hazırlanan dosyayı Bakan Faruk Çelik'e sundu. Çok verimli bir toplantı olduğunu dile getiren Erdem, "Bakanımız sorunlara anında çözüm üreterek heyetimizin isteklerini karşıladı. Bunun en somut örneği ise 24 saat geçmeden Tarım Bakanlığı yetkililerin sorunların ve isteklerin yerinde tespiti ve çözümü için bugün Aydın'da olacaklarını bildirdiler" dedi.

Lisanslı Depoculuğun Aydın'a kurulması

Tarım Bakanı Faruk Çelik, Aydın'da lisanslı depo kurulması için destekleme verilmesinin Bakanlık destek listesine alınması yönünde, talimat verildiğini belirten Mehmet Erdem, "AK Parti hükümeti ve devletimiz her zaman vatandaşının, tarımın yanında olduğunu göstermeye devam ediyor. Yaptığımız toplantı pamuk üreticisine katkı sağlayacak. Aydın'ımızın beyaz altını Pamuk için stratejik bir çalışma yapılıyor. Bakan Faruk Çelik, Pamukta lisanslı depoya konan ürüne lisanslı depoculuk desteği verilmesi talimatını verdi" diye konuştu.

Pamuk üretimi artacak

Pamuk üreticilerin destekleneceğine dikkat çeken Bakan Faruk Çelik sorunlara çözümün en kısa sürede hayata geçeceğini belirterek ziyaret heyetinden pamuk üretimin arttırılmasını istedi. Pamuğa büyük önem verdiklerini belirten bakan Çelik teşvik ve destekler ile üretimimizi arttırmalıyız dedi. Erdem, "Bakanımız Faruk Çelik'i 3 Kasım'da Kuşadası'nda yapılacak Canlı Hayvan Fuar'ına davet ederek, Aydın Tarımını daha detaylı bir şekilde masaya yatıracağız. Aydınlı hemşerilerimiz adına Sayın Bakanımız Faruk Çelik'e teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Pamuğa stratejik destek sözü alındı

Kaynak: