Pamukkale Üniversitesi rektörlüğüne vekaleten atama

FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma nedeniyle YÖK tarafından açığa alınan Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı'nın yerine Prof. Dr. Hüseyin Bağ vekaleten atandı.
Pamukkale Üniversitesi rektörlüğüne vekaleten atama

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturması kapsamında dün adliyeye sevk edilen ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılanPAÜ Rektörü Hüseyin Bağcı'nın açığa alınmasının ardından, Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hüseyin Bağ, YÖK tarafıdan bu göreve vekaleten getirildi. 

Prof. Dr. Bağ'a, 2015 yılındaki rektörlük seçiminde 283 oy alan Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ve 210 oy alan Prof. Dr. Bülent Topuz'un ardından 149 oy çıkmıştı.

Denizli Emniyet Müdürlüğü ekipleri FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında, PAÜ Rektörlüğü ile çeşitli fakültelerde arama yapmış, Rektör Prof. Dr. Bağcı ile Genel Sekreter Prof. Dr. Çoyan'ın da aralarında bulunduğu 46 akademik ve idari personel gözaltına alınmıştı.

Bağcı, savcılık sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemede adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, YÖK yürütülen soruşturmalar nedeniyle Bağcı'nın açığa alındığını açıklamıştı.