Pankobirlik heyeti Bologna Tarım Fuarı’ndaydı...

Pankobirlik heyeti Bologna Tarım Fuarı’ndaydı...

Pankobirlik ve bağlı Kooperatiflerin Yönetim Kurulu Üyeleri, Kooperatif Müdürleri ve teknik yetkililerden oluşan bir heyet dünyanın en büyük ve kapsamlı tarım fuarlarından olan "Uluslararası Bologna Tarım Makineleri Fuarı"nı (İtalya) ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

 

Pankobirlik tecrübesinin çok değerli olduğunun artık kabul edildiğini ifade eden Recep Konuk: "Çiftçimizle birlikte; nerede olursa olsun, hangi coğrafyada olursa olsun bu fabrikaları işletebileceğimizi, bunu mutlaka yapabileceğimizi göstermeliyiz" dedi.

 

12-16 Kasım tarihleri arasında yapılan, ülkemizden de firma ve kuruluşun ürünlerini sergilediği "Uluslararası Bologna Tarım Makineleri Fuarı"nda firmalar; üretimini yaptıkları tarımsal mekanizasyona yönelik yenilikçi ve son teknolojileri içeren alet ve makineleri sergilediler. Pankobirlik heyeti, Fuarda yer alan firmaların ürünlerini üç gün boyunca detaylı bir şekilde inceleme imkânı buldu. Özellikle kooperatif ortaklarının yaygın olarak üretimini yaptıkları ürünlerle ilgili yeni teknolojilere ilgi gösteren heyet, birim alandan alınan verimin artırılması yanında, maliyetleri azaltan yeni teknolojiler üzerine yoğunlaştı.

3-019.jpg
Fuar ziyareti sonrası tüm heyetle birlikte bir değerlendirme ve istişare toplantısı yapıldı. Fuar ziyaretinin değerlendirildiği İstişare Toplantısında konuşan Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, fuar gezisinde edinilen bilgilerin ve yeni teknolojilerin çiftçimize getireceği katkıları anlattı. Dünya hangi aletleri, hangi teknikleri kullanıyorsa, Türk çiftçisinin de onları kullanması gerektiğini vurgulayan Konuk, "Hatta daha iyisini, en iyisini Türk çiftçisinin hizmetine sunmalıyız. Bütün zihnimizle, bütün işlerimizle Türk çiftçisine hizmet etmeye hem yükümlü, hem de hükümlüyüz. Kendimizi bu işe vakfetmişiz" dedi.

 

Ayrıca özelleştirme konusuna da değinen Konuk, çiftçinin geleceği adına, tarladan kopmaması adına tüm şeker fabrikalarıyla ilgili olduklarını belirtti. Şeker fabrikalarının özelleştirilmesi halinde, içinde mutlaka pancar kooperatiflerinin de olduğu bir modele ihtiyaç duyulduğunu gerekçeleriyle ortaya koydu. Pankobirlik tecrübesinin çok değerli olduğunu ve bunun artık kamuoyu tarafından da görüldüğünü ifade eden Konuk, "Çiftçimizle birlikte; nerede olursa olsun, hangi coğrafyada olursa olsun bu fabrikaları işletebileceğimizi, bunu mutlaka yapabileceğimizi göstermeliyiz" diyerek bu konuda Pankobirlik kararlığını bir kez daha vurguladı.

s-005.jpg