'Papa AB üyesi mi?'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sancaktepe'de toplu açılış töreninde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İsviçre Parlamentosu'nda resmimi oraya asıp, yanağıma silah dayıyorlar buna kimse ses çıkarmıyor.
'Papa AB üyesi mi?'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sancaktepe'de toplu açılış töreninde konuştu.

Konuşmadan öne çıkan başlıklar şöyle:

Bizim gençlerimiz yapar. Bunlar gençliğimize inanmıyor ama biz inanıyoruz. Seçme ve seçilme yaşı 18 olacak diyoruz. Kararı ise millet verecek.

Ülkemizin ayağını kaydırma fırsatı çıkar da Neo-Nazi bozması ülkeler boş durur mu? 4 bin 500 dolsya verdim neden çözmüyorsunuz? Gazeteci dedikleri ajan terörist bir ay Tarabya'da Alman rezidans da kaldı. O ajan yargılandı tutuklandı. Şu an içerde.

İdam cezası
İdam cezası parlamentodan geçip bana gelirse onaylarım. 249 şehidimizin katillerini affedemeyiz.

"Papa AB üyesi mi?"

"İsviçre Parlamentosu'nda resmimi oraya asıp, yanağıma silah dayıyorlar buna kimse ses çıkarmıyor. Bizler de bunun karşısında gereken neyse yapacağız. Kardeşlerim, bunlar dürüst değil. Hayırdır Vatikan'da neden bir araya geldiniz? Papa'nın huzurunda neden buluştunuz? Papa'nın başkanlığında toplanıyorlar. Yahu Vatikan ne zaman AB üyesi oldu? Haçlı ittifakı kendini gösterdi.

Siz Türkiye'yi Müslüman olduğu için içeriye almıyorsunuz Almanya'nın en büyük gazetesi hayır propagandası yapıyor. İsviçre de aynı şeyi yaptı Dışişeri bakanlığı gereken adımı attı. İnsanlarımıza saldırdılar. Benim Dışişleri bakanıma uçuş izni vermediler. Aile bakanımı arabanın içine mahkum ettiler.

"Yılanla çuvala giren ısırılmaktan kurtulamaz"
PKK'ya, DAEŞ'a verecek silahları var ama NATO müttefiki Türkiye'ye yok. Size yazıklar olsun. Yılanla çuvala giren ısırılmaktan kurtulamaz. Artık kendi savunma sistemlerimizi geliştiriyoruz. Tamamen milli imkanlarla. Teröristler gizlenecek delik arıyor. Bizim yolumuz ecdadımızın, tarihimizin ve medeniyetimizin yoludur. Türkiye bu günlere kolay gelmedi. Hizmeti olanları saygıyla yad ediyoruz. Ama asıl başarı son 14 yılda yakalandı. Her projemize karşı çıkan, tüm adımlarımızı sabote edenleri değilmiş gibi başarılarımızı örnek gösterip hayır oyu istiyorlar.

Milletin emeğini alın terini sömüren faizcilere rağmen yükseliş gerçekleşti. Terör örgütleri vesayet odaklarına rağmen başarılar kazanıldı. Maden sistem mükemmel neden sadece kriz üretti? Neden 10 yılda bir darbelere kapı aralandı?

"Sancaktepe sağlıkta merkez olacak"
16 Nisan sorunu tamamen ortadan kaldırıyoruz. 14 yıldaki güven ve istikrar ortamını anayasa ile güvence altına alıyoruz. Marmaray'dan 3 senede 200 milyon insan geçti. Buna da hayır dediler. Bunlara ülke faydasına olacak hiç bir iş kabul ettiremezsiniz. Hastahanesi olmayan il kalmadı. İlçelere de girdik.. İstanbul'da şehir hastahanelerinden biri Avrupa yakasında diğer Sancaktepede olacak. Sancaktepe sağlıkta merkez olacak.

Dünyanın bir numaralı havalimanını yapıyoruz. 2023'te tamamen bitecek. Biz böyle çalışıyoruz...

"Bunlar yalan makinası"
Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı'nın 100 tane yardımcısı olacak diyor. Böyle bir şey olabilir mi? Göreve geldiğimizde 36 olan bakan sayısını 25'e biz düşürdük. Parlamentoyu fesh edecek diyor. Yalan söyleme dürüst ol. Cumhurbaşkanı'nın meclisi fesh yetkisi yok.Bunlar yalan makinası.

Gazi Mustafa Kemal Cumhuriyeti gençliğe emanet ettiğini söylüyor. Biz bu gençliğin neler yapabileceğini 15 Temmuz'da gördük. Sağlıkta 400 yataklı Prof. Dr. İlhan Varank hastahanesini hizmete açıyoruz. Biliyorsunuz Varank 249 kahraman şehidimizden biriydi.