Papa Francis Estonya ziyaretinde

Papa Francis, 4 günlük Baltık gezisinin son durağı olan Estonya'ya geldi.
Papa Francis Estonya ziyaretinde

Papa Francis, 4 günlük Baltık gezisinin son durağı olan Estonya'ya geldi.

Papa Francis, Baltık ülkelerine gerçekleştirdiği gezisindeki son durağı olan Estonya'ya geldi. Francis Estonya'nın başkenti Tallinn'de Devlet Başkanı Kersti Kaljulaid tarafından karşılandı. Başkanlık sarayında Devlet Başkanı Kersti Kaljulaid, resmi makamlar, sivil toplum örgütleri ve diplomatik yetkililerle gerçekleştirdiği görüşmesinde Francis, Sovyetler Birliği'nin 50 yıllık işgali sona erdikten sonra Estonya'nın çeyrek yüzyıldaki sosyal ve ekonomik dönüşümüne övgüde bulundu.

Ancak Francis, toplumların kendi kültürel köklerini yitirdikleri zaman belli bir "varoluşsal bıkkınlığın" ortaya çıkabileceği konusunda uyararak, "Teknokratik toplumların en bariz etkilerinden biri yaşamda anlam kaybı ve yaşam sevincinin kaybolmasıdır. Böylece, kişiler ve nesiller arası bağlar kaybedilebilir, genç nesiller ortak bir gelecek inşa etmekten mahrum bırakabilir" dedi. Francis daha sonra, başkent Tallinn'deki Özgürlük Meydanı'nda Katolik grupların karşısına çıkacak.

Estonya, Papa Francis'in 4 günlük Baltık ülkeleri gezisinde Litvanya ve Letonya'dan sonraki son durağı. Francis'in gezisi, 2. Dünya Savaşı'nın yanı sıra, 50 yıl süren Sovyet işgali boyunca uygulanan dini baskı ve devlet destekli ateizme karşı Hristiyan inancını teşvik etmeyi amaçlıyor.

İHA