Papa'nın ziyaretini AA geniş kadroyla izliyor

Katolik aleminin ruhani lideri Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus’un Ankara ve İstanbul ziyaretlerindeki programlarını Anadolu Ajansı geniş bir kadroyla takip ediyor.
Papa'nın ziyaretini AA geniş kadroyla izliyor

Katolik aleminin ruhani lideri Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus’un Ankara ve İstanbul ziyaretlerindeki programlarını Anadolu Ajansı geniş bir kadroyla takip ediyor. Ziyarete ilişkin tüm haberler 8 dilde dünya genelindeki abonelere sunuluyor.

Papa’nın Ankara ziyareti için 23 foto muhabiri görev alıyor. Programda yer alan Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile baş başa ve heyetlerarası görüşmeler, Diyanet İşleri Başkanlığı'nda Mehmet Görmez ile yapacağı ikili görüşme ve İstanbul programında yer alan Sultanahmet Camisi ziyaretini sadece Anadolu Ajansı fotoğraflayacak. Bu özel çekimler ve tüm programın fotoğrafları, AA kanalıyla tüm dünyaya servis edilecek.

Papa Franciscus’u, Esenboğa Havalimanı’na inişinden pazar günü ülkesine dönüşüne kadar Ankara’dan 7, İstanbul’dan 5 olmak üzere 12 kameraman izliyor.

Anadolu Ajansı, ziyarete dair haberlerini Türkçe, İngilizce, Arapça, Rusça, Boşnakça, Kürtçe, Fransızca ve Arnavutça olmak üzere toplam 8 dilde yayınlayacak ve 43 ülkedeki abonelerine servis ediyor.