Ali Dikilitaş

Ali Dikilitaş

Para mertliği bozar!

Para mertliği bozar!

Malum lige ara verildi, devre araları son yıllarda kısa oluyordu. Kupa maçları devre arasına denk getiriliyor ve ara kısa tutuluyordu. Bu yıl lige 4 haftalık bir ara verildi.

Bu arada en çok göze batan hep söylediğim ekonomik buhran oldu. Özellikle kendin büyük sanan 4 takımın içinde bulunduğu içler acısı durum bu devre arasına damga vurdu. Parası biten ilçe takımlarında mertlik filan kalmadı, ekonomik sorunları tavan yapan kulüpler, para bulma derdine düştü, ne demişler borç yiyen kesesinden yer.

Bir başka deyiş ise para mertliği bozar, parasız kalan kulüpler nefes alabilmek için bankaların önüne mendil açtılar. Konyaspor transfer yasağı aldığında ortada olmayanlar, şimdilerde Eskişehirspor, Sakaryaspor gibi takımları görmezden gelenler ise banka önüne mendil açan ilçe takımlarını kurtarmak için karınca misali çalışıyorlar ama bunlar kurtulmaz bu hamleler sadece süreci uzatır.

Bu ülkede en büyük sorunlardan biri geçmişten ders alamamak, İngilizler geleceği geçmişten çıkardıkları dersler üzere inşa eder, Japonlar ise uzun süreli çalışma ve etüd neticesinde çalışma yaparlar, Almanlar ve Amerikalılar sağlamcıdır. Türkiye’de ise sorunlar deneme yanılma ile çözülüyor.

1975-1980 arasında bu ülkede terör ve anarşi tavan yapmış başta İstanbul olmak üzere ülke kaos içindeydi, bu kargaşadan futbolda nasibini alınca kendi içinden gelen gençlerle Trabzonspor ülke futbolunda geçici bir egemenlik kurmuş.

Şimdi yeni dönem buna benzeyecek, iyi yönetilen ve arkasında kitle bulan kulüp uzun yılar ülke futboluna damga vuracak. Başakşehir’in ardında kitle yok er yada geç onların çark takılacak ve tökezleyeceklerdir.

Bizim derdimiz Konyaspor, Konyaspor Bahattin Karapınar başkanlığı döneminde dip yaptı, daha sonra aşama aşama, dirhem dirhem toparlandı ve önce lig üçüncüsü oldu, sonra kupayı kazandı ve süper kupa ile çıkışını taçlandırdı. Sonra ise geçmişten gelen kazanımlar 6 ayda tüketildi. Bu sezon başı teknik adamın ısrarlarına rağmen Konyaspor kısa ve öz transfer yaptı, devre arası ise muhtemelen Zuta transferiyle tamamlandı. Muhtemelen transferin son günlerine doğru ufak tefek hareketlilik olacaktır.

Konyaspor Aykut Kocaman ile ligin ikinci yarısında ligin yukarısına tutunmaya çalışacak. Konyaspor’un potansiyeli var, oyuncu kalitesi bize bu güveni veriyor.

Devre arası kampından önce Moke ve Musa Araz’a kulüp bulun denildi. Erdon ise kampa götürüldü. Konyaspor’un yabancı kontenjanı dolu Moke’den açılan kontenjana Zuta geldi. Erdon takımda kalacak mı yoksa ligin ikinci yarısında kiraya mı verilecek büyük merak konusu. Erdon takımda kalırsa hangi yabancıya yol görünecek. Ay sonuna kadar Konyaspor kadrosunda küçük operasyon bekliyorum ve merak ediyorum. Bakalım zaman bize ne getirecek.

Taraftar ve yönetim Aykut Kocaman’a güveniyor. Bu Konyaspor kulübündeki uyumun en güzel görüntüsü oluyor. Şehir yönetime güveniyor, yönetim hocaya güveniyor, hoca takımla ahenk içinde.

Konyaspor önümüzdeki dönemde bu ahengi devam ettirebilirse mutlak suretle başarılı olacaktır.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Dikilitaş Arşivi
SON YAZILAR