Paralarını alamadıklarını iddia eden işçilerden okul önünde eylem

Karabük'te inşaatını yaptığı özel okulda sözleşme dışında yaptığı işlerin ücretini alamadığını iddia eden müteahhit firma sahibi, işçilerle birlikte okul önünde eylem yaptı.
Paralarını alamadıklarını iddia eden işçilerden okul önünde eylem

Okul temsilcisi ile işçiler arasındaki tartışmaya polis müdahale ederek, işçileri okul önünden dağıttı.

Müteahhit firma sahibi Sebahattin Yüksel, yaklaşık 60 işçisi ile birlikte Yeşil Mahalle'de yaptığı ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin eğitim gördüğü özel okulun önünde toplanarak, ücretlerini alamadıkları iddiasıyla eylem yaptı. Yüksel ve işçiler, okulun kurucu temsilcisi ve aynı zamanda müdürü olan Erdal Akıncı'yı aracıyla okulun bahçesine girerken durdurdu. Yüksel, sözleşme dışında yaptığı işin ücretini ödemediğini iddia ettiği Akıncı'dan parasını vermesini istedi. Tartışma çıkması üzerine okuldaki öğretmenler durumu polise bildirdi. Gelen polis ekipleri, firma sahibi ve işçilere mahkemeye başvurabileceklerini söyleyerek dağılmalarını istedi. Bunun üzerine işçiler okuldan ayrıldı.

Müteahhit Sebahattin Yüksel, 3 milyon 600 bin lira karşılığında tamamladıkları okul projesinde sözleşme dışında bazı işler yaptıklarını ve bu işler için anlaştıkları parayı tahsil edemediğini, bu yüzden işçilerin bir kısım ücretlerini de veremediğini söyledi.

Okul Müdürü Erdal Akıncı ise iddiaların asılsız olduğunu belirterek, "Böyle bir durum varsa bile burada hiçbir çocuğun huzurunu kaçırmaya kimsenin hakkı yoktur. Mahkemeye verilir. Biz de bununla ilgili hazırlıklarımızı yapıyoruz. Mahkemenin verdiği karar hepimizi bağlar. Şeriatın kestiği parmak acımaz. Türkiye bir hukuk devletidir. Kimse zorbalıkla yol keserek, çocuklara gösteri yaparak bu iş olmaz. Ayrıca tamamlanmayan işler ve yaşanan süreçler nedeniyle ciddi olarak mağduruz. Ben müteahhitle yaptığım anlaşma gereği ödemem gereken tüm ücreti eksiksiz ödedim" dedi.

Paralarını alamadıklarını iddia eden işçilerden okul önünde eylem

Kaynak: