Paralel KPSS'cilerin ifadeleri de kopya çıktı

KPSS'de soruların çalınmasıyla ilgili gözaltına alınanlar, "İddiaları reddediyorum, bilmiyorum, haberim yok, tanımıyorum" ifadesi verdi
Paralel KPSS'cilerin ifadeleri de kopya çıktı

Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndaki (KPSS) usulsüzlük iddiasıyla düzenlenen operasyonda gözaltına alınan şüphelilerin sorguları devam ediyor. Gülen liderliğindeki suç örgütüne üye olmak ve talimatlar doğrultusunda hareket etmekle suçlanan şüphelilere çeşitli sorular yöneltildi.

Gözaltındaki şüphelilerin, yöneltilen sorulara bir ağızdan cevap verdiği kaydedildi. Mali ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nde sorgulanan şüphelilere yöneltilen "Fethullah Gülen liderliğinde kurulan suç örgütüne üye olduğunuz örgüt yöneticilerinden aldığınız talimatlar doğrultusunda ÖSYM'nin gizli kalması gereken 2010 KPSS sorularını sınavdan önce ele geçirerek örgüt üyelerine açıkladığınız, bu şekilde örgüt üyelerinin bir kısmının özellikle iptal edilmeyen Genel Yetenek ve Genel Kültür puanları üzerinden kamu kurumlarına sızmalarını sağladığınız değerlendirilmektedir. Bu konuda savunmanız nedir?" şeklindeki soruya, şüpheliler "İddiaları reddediyorum. Bu yönde herhangi bir eylemim olmadı" diye yanıt verdi. Şüphelilerin soruları "Tanımıyorum, hatırlamıyorum, bilgim yok"şeklinde geçiştirdiği belirtildi. KPSS'deki usulsüzlük soruşturmasının sembol isimlerinden olan öğretmen Baki S. ise Paralel Yapı'nın kurduğu tezgahı ifşa ederken, kendisinegönderilen soruları bilgisayarı arızalı olduğu için açamadığını iddia etti. S., Emniyet'teki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

'EŞİMLE BİRLİKTE HAZIRLANDIK'

KPSS sınavındaki 120 sorudan 119'unu doğru yapan H.K.'nın 2005'te 73, 2007 ve 2008'de 67, 2009'da 75 doğru yaptığı ortaya çıktı. H.K. artışla ilgili "Önceki sınavlara çalışmadan girdim. 2010'da eşimle birlikte düzenli olarak çalıştım. Başarı bundan" dedi. H.K. "2010'da yüksek puan alan bir yakınınız, akrabanız, komşunuz, iş arkadaşınız var mı?" sorusuna "Hatırlamıyorum" diye yanıt verdi. Ancak H.K. "Eşimle birlikte hazırlandık" demişti. H.K.'nin eşinin de aynı sınavda 116 doğru yaptığı belirlendi. 

Kaynak : Sabah