Paralel Yapı, insan üstü hikayelerle çocukların beynini yıkadı

TSK’ya sızmak için maddi durumu kötü ailelerin çocuklarını kullanan FETÖ, deşifre olmamaları için üyelerine namaz ve orucu yasakladı. Paralel Yapı, insan üstü hikayelerle çocukların beynini yıkadı.
Paralel Yapı, insan üstü hikayelerle çocukların beynini yıkadı

İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato tarafından  İzmir’deki askeri casusluk davasındaki usulsüzlüklerle ilgili yürütülen soruşturma, “FETÖ/PDY’nin TSK içerisindeki yapılanmasını deşifre etti. Gizli tanık ifadeleri, FETÖ mensuplarının TSK’ya sızma yöntemlerini ve bun karşı çıkan personellerin ise kumpas soruşturmalarıyla tasfiye edilerek yerlerine FETÖ/PDY mensuplarının yerleştirildiğini ortaya koydu.

HEDEF ALEVİLER

Buna göre; Paralel Yapı, TSK’ya sızmak amacıyla fakir Alevi çocukları ile maddi durumu kötü ailelerin 12-13 yaşlarındaki zeki çocuklarını ders çalışma bahanesiyle tuzağa düşürdü. FETÖ okullardan seçtiği bu çocukları hücre evlerinde örgütsel ideolojiyi empoze etti.

ONLARA GÜNAH YOK!

FETÖ, çocuklara örgüt ideolojisini pekiştirilmek için Fetullah Gülen’in sohbet videolarını izlettirdi. Çocukların itaat duygusunun geliştirilmesi için ise inanılmaz senaryo hikâyelerle beyin yıkıma seansları yapıldı. TSK’daki örgüt üyelerine ‘abi’lik yapan FETÖ üyeleri, Gülen’in her şeyi bilen, geceleri ışık evlerini gezen, aynı anda Kâbe ve İstanbul’da olabilen (Tayy-i mekan), geleceği görebilen insanüstü özelliklerinin olduğu yalanlarıyla çocukları kandırdı.

Savcılığın tespitlerine göre FETÖ üyeleri gizlenmek için her şeyin mubah olduğunu çocuklara empoze etti. FETÖ’nün TSK içindeki üyelerine deşifre olmamaları için askeri okullarda, meslek hayatlarında hiçbir suretle namaz kılmamalarını, oruç tutmamalarını emrettiği ortaya çıktı. Gerektiğinde alkol alıp kız arkadaş edinebilecekleri talimatını veren FETÖ’nün elemanlarına bu uğurda yapılanların günah sayılmayacağı teminatı verdiği öğrenildi.

Aranan subaydan biri Eskişehir’de yakalandı

“İzmir’deki askeri casusluk soruşturmasında çeşitli usulsüzlükler yapılarak sahte delil üretildiği” iddialarıyla ilgili FETÖ/PDY’ye yönelik sürdürdüğü soruşturma kapsamında, hakkında nöbetçi mahkemece “gözaltı kararı” verilen Binbaşı Özgür Gün’ün Eskişehir’de bir otelde kaldığı tespit edildi. Özgür Gün durumdan haberdar edilerek otele çağrılan askeri inzibatlar tarafından gözaltına alındı. Ankara’da Milli Savunma Bakanlığı iç denetim biriminde görev yaptığı öğrenilen Deniz Mühendis Binbaşı Özgür Gün’ün İzmir’e götürüldüğü belirlendi.

Milli projeler sızdırıldı

Askeri okuldan mezun olacakların görev yeri tercihlerinin örgüt amaç ve idealleri doğrultusunda örgüt üyelerince yapıldığı, askeri teamüllere göre general rütbesine terfi edebilecek komutanlıklarda görev almalarının sağlandığı belirtildi. Ayrıca TSK’ya yerleştirilen FETÖ mensuplarına, “Abi”leri tarafından içerisinde uzaktan erişime izin veren casus yazılım bulunan belleğin komuta kademesindeki rütbeliler ile görev arkadaşlarının kişisel bilgisayarına takılmasının istendiği boş flash belleklerle birliklerdeki kurum bilgisayarlarından “çok gizli” belgeler ile milli projeler hakkındaki bilgilerin sızdırılması, fiziki belgelerin aslının ya da fotokopisinin de elde edilmesinin istendiği tespit edildi. Bu şekilde elde edilen verilerin örgüt tarafından arşivlendiği, belgelerin örgüt mensuplarına kadro açmak ve engel olanların tasfiyesini sağlamak için, özel hayatına ilişkin zafiyetlerinin tespit edilip isimsiz ihbar mektupları, IP adresleri tespit edilemeyen bilgisayarlardan e-posta ihbarlarının gönderilerek tasfiye için adli ve idari soruşturmalara zemin hazırlandığı ifade edildi. Soruşturma çerçevesinde ulaşılan bilgilere göre, kumpas soruşturmalarla korku ve baskı ortamı oluşturmayı isteyen FETÖ, böylece örgüt mensubu olmayan personeli baskı altın alarak veya tarafına çekerek örgüt adına hareket etmesini sağladı.

paralel-yapi,-insan-ustu-hikayelerle-cocuklarin-beynini-yikadi.jpg

Paralel’in kumpas beşlisi

Askerlere kumpas soruşturmalarında basın kuruluşlarına gönderilecek bilgi ve belgeleri FETÖ’nün beşli toplantı üyelerinin gönderdiği belirlendi. Bu üyelerden Tarık Toros’un Kara Harp Okulu imamı olduğu öğrenildi.

STAR