Paralelle mücadeleye üniversite ve belediyelerden başlanmalı

YENİ HABER - MERVE ATEŞ
Paralelle mücadeleye üniversite ve belediyelerden başlanmalı

Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Önder Kutlu 17 ve 25 Aralık operasyonlarının yıldönümünde paralel yapının en etkin olduğu kurumları üniversiteler ve belediyeler olarak sıraladı. Kutlu, yapıyla mücadeleye özerklikleri bulunan bu kurumlardan başlanması gerektiğini ifade etti.

Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Önder Kutlu 17 ve 25 Aralık operasyonlarının yıldönümünde paralel yapının en etkin olduğu kurumları üniversiteler ve belediyeler olarak sıraladı.

“BELEDİYE VE ÜNİVERSİTELER ÖZERK YAPILI ”

Kutlu, yapıyla mücadeleye bu kurumlardan başlanması gerektiğini ifade eden Kutlu, “2015 seçimlerinden sonra üniversite ve belediyelerde değişecek şeyler olacak. Bu yapı toplumun çok farklı alanlarına nüfus etmiş bunlardan biriside üniversiteler çünkü üniversiteler özel yapılanmaları esnek bütçeleri istihdam yapıları ve özgür düşünce ye müsait olan ortamlar olduğu için  burada ayılma göstermeleri son derece normal . Toplumda da üniversiteler karşı hoşgörü ve saygı vardır .Bilim  insanları söylüyorsa çok eleştirilmez doğru söylüyordur  yargısı vardır toplumlarda. Mücadelede son dönemeç 2015 genel seçimleri. O tarihten sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.Her yerde: Belediyeler, üniversiteler. paralelle’ mücadele aslında tüm toplumun meselesi. Bunlara ‘karşı’ durulmalıdır: Herkes tehdit altında; özel hayat sınırlanıyor” ifadelerini kullandı

“ÜNİVERSİTELER MÜCADELENİN PİLOT ALANLARI OLMALI”

2015 seçimlerinin önemine değinen başkan Kutlu “Üniversitelerin pilot alanlardan bir tanesi olduğu düşünüyorum bir diğer kurumlar ise belediyelerdir. Yerel yönetimlerde esnek yapılar söz konusu. Ekonomik özerklikleri var. Bu yapılanma içerisinde ciddi mekanizmalar var. Buralardan başlamak kaydıyla tanımdan yola çıkarak “paralel” yapılanma diyebileceğimiz bir yapılama var. Devlet yapılanması var. Yanında bir de gayri resmi yapılanma var. Gayri resmi yapılanmayla siyasi otoriteler olarak mücadele vermeliyiz. Topluma da işler düşüyor. Bizlerin oylarıyla seçiliyor siyasi otorite 30 Martta ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde gördük.” şeklinde konuştu.

“DİĞER PARTİYE İNANANLARDA BUNU GÖRMEK İSTİYOR”

Kamuyonunun siyasilerden paralel yapı denilen oldu ile mücadele istediğini belirten Önder Kutlu, “Paralelle mücadele edileceğine ve edildiğine inanıyor toplum. Diğer yüzde ellisi de, sağduyulu insanlarda bu mücadelede destek verecektir. Gün önce CHP’den istifa eden akademisyen  bizim partimiz paralel yapıyla seçimlerde işbirliği kurdu diyerek ayrıldı. Mesafe koyma gereği hissetti bu nedenle. Toplumun yüzde ellisi AK Parti’den paralelle yapıyla mücadele istiyor. Diğer partiye inananlarda bunu görmek istiyor. Bu günlerde diğer  parti üst yönetimler oy almak için  iş birliği yapıyor gibi görünüyor. Ama halk bunların varlığından rahatsızdır. ‘Paralelci’, ‘kendisi kamu gücünü kullanmamak, kamu makamlarını işgal etmemekle birlikte ‘paralel’ yapılanmayı fiilleri, dilleri ve kalpleriyle destekleyenlere’ denir. Bu manada ‘paralelci’ler de aynı gayri meşru işi yapmış oluyorlar.” dedi.,

2-2-1.jpg