Paralimpik okçunun hedefi Rio’da madalya

2016 Rio Paralimpik Oyunları’nda ok atacak milli sporcu Naci Yenier, Rio’da altın madalyayı hedefliyor.
Paralimpik okçunun hedefi Rio’da madalya

Bedensel Engelli Okçuluk Milli Takımı'nda makaralı yay kategorisinde 2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda Türkiye’yi temsil edecek sporcu Naci Yenier, Rio'da rekor kırarak altın madalya kazanmak istiyor.

Ankara'daki son kampta 7-18 Eylül tarihlerinde Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenecek 2016 Paralimpik Oyunları'na hazırlanan paralimpik okçu, AA muhabirine "Hedefim Rio'da dünya rekoru kırarak, Türk bayrağını dalgalandırmak." dedi.

Geçirdiği trafik kazasından sonra ilk müdahalenin yanlış yapılması sonucu engelli olan Naci Yenier, okçulukla 4 yıl önce bir otelin animasyon etkinliğinde tanıştığını söyledi. Yenier, okçuluğa Marmara Okçuluk Kulübü'nde başlamasının ardından kısa sürede Paralimpik Oyunlara katılmaya hak kazandığını belirtti.

Türkiye'yi Rio'da temsil edeceği için gururlu ve mutlu olduğunu ifade eden milli okçu, 2016 Rio Paralimpik Oyunları'na gitmeye hak kazandığı Çek Cumhuriyeti'ndeki Dünya Sıralama Yarışması'ndan sonra daha yoğun bir çalışma programı uyguladığını anlattı.