Paris saldırılarının zanlısı Belçika'da da mahkum oldu

Saldırıların hayatta olan tek zanlısı Abdüsselam, 2016'da Belçika'da "polisle silahlı çatışmaya girmek ve polisleri yaralamaktan" 20 yıl hapse mahkum edildi
Paris saldırılarının zanlısı Belçika'da da mahkum oldu

BRÜKSEL (AA) - Fransa’nın başkenti Paris’i 2015'te kana bulayan terör saldırılarının hayatta olan tek zanlısı Salah Abdüsselam, 2016'da Belçika'da polisle silahlı çatışmaya girmek ve polis memurlarını yaralamaktan suçlu bulundu.

Fransa'da tutuklu olan Abdüsselam'ın katılmadığı Brüksel'deki duruşmada, hakim, Abdüsselam'ı Belçika'da 2016'da "polisle silahlı çatışmaya girmek ve polis memurlarını yaralamaktan" 20 yıl hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

Paris'te 2015'te düzenlenen saldırıların yaşayan tek zanlısı olan Abdüsselam, 2016'da Belçika'da polisle çatışmaya girmiş, aynı yılın mart ayındaki polis baskınında yakalanmıştı.

Belçika, Paris'te 130 kişinin ölümüne sebebiyet veren saldırıların düzenleyicilerinden olduğu gerekçesiyle Abdüsselam'ı 2016'da Fransa'ya teslim etmişti.

Tutuklu bulunduğu Fransa'dan Belçika sınırına yakın yüksek güvenlikli bir cezaevine getirilen Abdüsselam, yoğun güvenlik önlemleri altında şubat ayındaki ilk duruşmaya katılmıştı. Duruşmada sessiz kalma hakkını kullanan Abdüsselam, marttaki ikinci duruşmaya katılmamıştı.

Kaynak: