Paris'te kritik toplantı başladı!

IŞİD terör örgütüne yönelik alınacak tedbirleri gözden geçirmek amacıyla Fransa'nın ev sahipliğinde "Irak'ta barış ve güvenlik" konferansı başladı.
Paris'te kritik toplantı başladı!

Konferansta, IŞİD'in mali kaynaklarının kurutulması, sınır güvenliği ve Irak'ta IŞİD saldırıları nedeniyle yerlerinden olanlara yapılacak insani yardımın da gündeme gelmesi bekleniyor. Cidde toplantısının ardından Irak konusunda düzenlenen ikinci toplantı olan konferansın Irak konusundaki yaklaşım hakkında belirleyici rol oynayacağı tahmin ediliyor.

Konferansa ev sahibi Fransa'nın yanı sıra ABD, Almanya, Birlemiş Arap Emirlikleri, Danimarka, Türkiye, Hollanda, Irak, İngiltere, İspanya, İtalya, Kanada, Katar, Kuveyt, Lübnan, Mısır, Norveç, Rusya Federasyonu, Suudi Arabistan, Oman, Bahreyn, Japonya, Ürdün, Arap Birliği, AB ve BM temsilcileri katılıyor.

Cumhurbaşkanı François Hollande, cuma günü Irak'a yaptığı ziyaret sırasında "konferansın amacının Irak'ın bütünlüğünün sağlanması için IŞİD ile mücadelede ülkelerin vereceği destek ve yardımın koordine edilmesi olduğunu" söylemişti.

ABD Başkanı Barack Obama da geçen hafta IŞİD'e yönelik eylem planı çerçevesinde oluşturulacak "çekirdek koalisyona" katılacak ülkelerin örgüte yönelik askeri operasyonlarda yer alacağını duyurmuştu.