Paris'te protesto yürüyüşüne yasak

Paris Emniyet Müdürlüğü, çalışma yasa tasarısını protesto etmek için perşembe günü başkentte düzenlenecek yürüyüşü yasakladı.
Paris'te protesto yürüyüşüne yasak

Paris Emniyet Müdürlüğü, çalışma yasa tasarısını protesto etmek için perşembe günü başkentte düzenlenecek yürüyüşü yasakladı.

Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Bastille ve Nation meydanları arasındaki protesto yürüyüşünün güvenlik gerekçesiyle yasaklandığı duyuruldu. Sendikalara yapılan önerinin kabul edilmediği belirtilen açıklamada, protesto yürüyüşünün yasaklanmasına karar verildiği ifade edildi.

Emniyet, protestonun belirli bir noktadan bir yere yürüyüş değil, sadece toplanma şeklinde gerçekleşmesini istemiş, sendikalar ise buna karşı çıkmıştı. 

Tartışmalara neden olan yasa tasarısının onaylanması halinde, günlük azami 10 saatlik çalışma süresi 12 saate çıkarılacak, iş sözleşmesinde değişiklik yapmak isteyen çalışanlar işten atılabilecek, yarı zamanlı çalışanların haftalık 24 saat olan asgari çalışma süresi düşürülecek, fazla mesailerde daha az ödeme yapılabilecek.

Sendikalar ve işçi örgütleri, hükümetin tasarıyı çekmesini, aksi halde geri adım atmayacaklarını belirtiyor.