Paris'ten Ankara'ya bisikletle yolculuk

Paris'ten Ankara'ya bisikletle yolculuk

Fransa'nın başkenti Paris'ten 76 gün önce çift kişilik bisikletleri ile yola çıkan birçok ülkeyi geçerek 15 gün önce Türkiye'ye giriş yapan Flore Bonvalot ve Martin Perrin çifti, Ankara'nın Nallıhan ve Beypazarı ilçelerinde konakladıktan sonra, son durakları Ankara için yola çıktı.

Ankara'ya giriş yapan ve konakladıkları Nallıhan ilçesinden sonra 65 kilometrelik yolculukla Beypazarı ilçesine ulaşan Fransız çift, burada Beypazarı Belediyesi Kültür Müdürü Zafer Poyraz tarafından karşılandı. Çift, Poyraz tarafından ilçede misafir edildi. 

Bonvalot, Türkiye’ye girişlerinin ardından son günlerde artan hava sıcaklığının kendilerini çok etkilediğini ve hızlarını düşürdüğünü belirterek, "Günde 70-80 kilometre kat etmeyi planlarken 50-60 kilometreye düştük. Türkiye turumuz bu nedenle uzun sürdü. Türkiye'yi tanımak, Türk halkını tanımak çok güzeldi. Yolculuğumuzda geçtiğimiz iller, ilçeler çok muhteşem yerlerdi." diye konuştu. 

- "76 gün önce yola çıktık"

76 gün önce Paris’ten yola çıktılarını ve birçok ülkeyi geçerek 15 gün önce Türkiye’ye giriş yaptıkları anlatan Fransız çift, Beypazarı'ndan sonra Ankara'ya gideceklerini belirtti. 

Bonvalot, "Beypazarı’ndan sonraki durağımız Başkent Ankara olacak. Ardından Ankara’dan uçakla Paris’e döneceğiz. Bisikletle seyahat etmekten hoşlandığımız için böyle bir dünya gezisine karar verdik. Yeni insanlarla tanışmak, yeni kültürleri tanımak için yola koyulduk. Türkiye’de arkadaşım da var zaten. Türk halkı çok misafirperver ve insanları çok hoş." dedi.

Beypazarı Belediyesi Kültür Müdürü Zafer Poyraz da Fransızlar'ın 76 gündür yolda olduğunu anımsatarak, "15 gündür Türkiye’deler ve Türk insanından çok memnun kaldılar. Avrupa ve Balkanlar'dan sonra Türkiye’ye gelmişler. Ankara’ya geçecekler.  Beypazarı ilçesinde çok güzel bir kahvaltı yaptılar. Kahvaltının ardından bizlerle vedalaşan çift, bisikletlerine binerek, Ankara’ya doğru yola çıktı." dedi.