Parklara yapmadıkları bir bu kalmıştı!

Parkları adeta çöp yığınına döndüren bilinçsiz insanlar şimdi de kamelya içinde yaktıkları lastiklerle kamelyayı ateşe vererek kamu mallarına zarar vermeye devam ediyor.
Parklara yapmadıkları bir bu kalmıştı!

Konya’da İnsanlar rahat bir nefes almak, dinlenmek için gittiği parklar amacının dışında kullanılmaya devam ediyor. Kullandıkları kamelyaları işi bittikten sonra temizlemeyip adeta çöp yığını şekilde bırakanlar, kırıp dökenlerinden sonra şimdi de parkta lastik yakıp kamelyayı ateşe verdiler. Karatay İlçesi Karakayış Caddesi yaşayan vatandaşlar da bu durumdan bir hayli şikayetçi. Karakayış Parkı’nda kamelyanın içinde yakılan lastiğin ateşi kamelyayı sardı. İtfaiyeye haber verdikten sonra kendi imkanlarıyla yangına müdahale eden vatandaşlar 3 tane yangın söndürücüyle söndüremedi.

YAKINDA PARK DİYE BİR ŞEY KALMAYACAK

Parklara verilen zararlardan rahatsız olduklarının vurgulayan vatandaşlar “Bu parklar hepimizin. İnsanlar evinde yapmadığını parkta yapmaya çalışıyor. Çöp atılmasından, kırıp dökülmesinden sonra şimdi de kamelya içerisinde lastik yakılıyor. Farklı şekillerde zarar veriliyor. Böyle devam ederse yakında parklar kullanılamaz hale gelecek. Toplumsal kurallar her insan geçerlidir. Bu kuralları da, eğitimi de ailelerin vermesi gerekiyor. İnsanların bu konularda biraz daha duyarlı olması gerekiyor. Ayrıca tinerci vb. kişilerin meskeni olan parklara çocuklarımızı rahat rahat gönderemiyoruz. Yetkililerinde bu konuya bir çare bulmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandılar.

İSMAİL POÇAN / YENİ HABER

8-2-2-010.jpg

8-2-1-011.jpg