PAÜ'den 'Defne' bebek açıklaması

Rektörlükten, sosyal medyada göz muayenesi için Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ'dan yardım istenen bebeğin durumuyla ilgili ailesiyle iletişim kurulduğu ve yarına randevu verildiği bildirildi.
PAÜ'den 'Defne' bebek açıklaması

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörlüğü'nden, sosyal medyada göz muayenesi için Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ'dan yardım istenen "Defne" bebeğin durumuyla ilgili ailesiyle iletişim kurulduğu ve yarına randevu verildiği bildirildi.

Rektörlük, dün Twitter'da bir kullanıcının Rektör Prof. Dr. Bağ'dan, göz muayenesi olması gereken Defne bebek için yardım istemesi ve Prof. Dr. Bağ'ın buna verdiği cevapla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, özel bir hastanede doğumları gerçekleşen Cemre ve Defne isimli ikiz bebeklerden Cemre’nin 21 Eylül'de PAÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım'da tedavisine başlanarak Çocuk Cerrahisi tarafından ameliyat edildiği, hastanın takip ve tedavisini halen hastanelerinde devam ettiği belirtildi.

İkizi Defne'nin ise doğumunun gerçekleştiği özel hastanede tedavisinin devam ettiği vurgulanarak, "Defne bebekle ilgili hastanemizden herhangi bir randevu talebinde bulunulmamıştır. Halen Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitemizde yatmakta olan ikiz kardeşi nedeniyle bebeklerin ailesiyle iletişimimiz devam etmekte olup aileden de göz muayenesiyle bir talep tarafımıza iletilmemiştir. Hastanemiz Göz Polikliniği'ne sabah başvuruda bulunan hastalarımızın hepsinin tetkik ve muayeneleri aynı gün içinde yapılmakta olup öğleden sonra bu hastaların kontrolleri yapılmaktadır. Hastanemiz polikliniklerine telefonla ve online başvuru yapan tüm hastalarımıza en kısa sürede randevu verilmekte, ayaktan başvuran tüm hastalarımızın da aynı gün içerisinde muayeneleri gerçekleştirilmektedir." ifadeleri kullanıldı.

PAÜ'nün aileyi Defne bebeğin göz tedavisi için arayarak, yarına randevu verdiği belirtildi.

Çocuklarının sağlığı için işini bırakan ve hayırseverlerin desteği ile geçinen ailenin ev eşyalarını da Denizli Büyükşehir Belediyesi, Sevgi Eli tarafından karşılandığı öğrenildi.