'Paydos' tam not alıyor

Cevat Fehmi Başkurt’un Paydos adlı eserinden tiyatro oyununa uyarlanıp Şenol Birinci tarafından yönetmenliği yapılan gösteri, tiyatro severlerden beğeni topluyor.
'Paydos' tam not alıyor

Sahnelenen oyunda, idealist ve mesleğine aşık bir öğretmenin çevresinde gelişen trajikomik olaylar anlatılıyor. Oyunun kısa özeti şöyle: Öğretmen Murtaza, kendini öğrencilerine ve mesleğine adamış, yaptığı görevin bilincinde, mesleğini seven, savunan ve yücelten örnek bir öğretmendir. Onun için öğrencilerini yüksek kademelerde görmek bir iftihar kaynağıdır. Öğretmen Murtaza, mesleğinin sağladığı manevi hazzı paradan üstün gören ve memleket için adam yetiştirmenin zevkini de yaşayan bir öğretmendir. Bir öğretmen için okul her yerdir ve herkes öğrencidir. Baştan sona sürükleyici ve öğretici hikayesiyle dikkat çeken ve iki perde olarak sahnelenen oyun, izleyicilerden büyük alkış topluyor.

Oyunda sahne alan oyuncular: Talha Dündar, Rana Şevval Koyuncuoğlu, E. Kerem Yazar, Selin Eler, Melih Fahri Altınok, Melikşah Çetin, Kılıçarslan Çetin, Sudenaz Türkyılmaz, Efehan Çakan, Nil Küçükdeğirmenci, Ahmet Hayri Özdemir, Gökalp Arslan