PEGIDA Kanada’da gösteri yapamadı

İslam ve göçmen karşıtı PEGIDA hareketi üyelerinin Kanada’da gerçekleştirmek istediği ilk gösteri yeterli katılım olmadığı için iptal edildi.
PEGIDA Kanada’da gösteri yapamadı

Kanada’daki ilk eylemi için Montreal kentini seçen ”Batı’nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar” (PEGIDA) hareketi taraftarları, sosyal paylaşım siteleri üzerinden günlerdir çağrı yapmalarına rağmen, bekledikleri ilgiyi bulamadı.

PEGIDA Kanada Hareketi, şu ana kadar Quebec ve Bristish Colombia eyaletlerinde 3 bine yakın taraftar topladı. Bugün yapılacak gösteri için çağrı yapan grubun davetine, Quebec’ten bini aşkın kişinin olumlu cevap vermesine rağmen, gösterinin yapılacağı bölgeye gelenlerin sayısı 100 kişiyi bulmadı. Gösterinin, bildirilen saat olan 16.00’da başlamaması üzerine, polis, grupla yaptığı görüşmenin ardından "gösteri iptal edildi" anonsu yaptı.

Karşı gösteri düzenlendi

Öte yandan PEGIDA Quebec üyelerinin gösteri için seçtikleri ve şehirde Küçük Magrib (Little Maghreb) Mahallesi olarak bilinen Kuzey Afrika kökenli Müslüman Kanadalıların yaşadığı Montreal’in Villeray–Saint-Michel–Parc-Extension bölgesinde, karşı gösteri düzenlendi. Quebec eyalet ve Montreal yerel polisinin, yoğun güvenlik önlemi aldığı bölgede, PEGIDA karşıtı grubun sayısı bin kişiyi aştı. Devrimci Komünist Parti’nin organize ettiği faşizm ve İslamofobi karşıtı gösteriye, Montreal’deki Müslümanlar da destek verdi.