Pekmezler kaynadı, Trakya oynadı

Dünyaca ünlü üzümüyle Trakya'da bir hasat zamanı daha şenlik havasında geçti.
Pekmezler kaynadı, Trakya oynadı

Dünyaca ünlü üzümüyle Trakya'da bir hasat zamanı daha şenlik havasında geçti. Kazanlarda kaynatılan pekmezlerin halka dağıtıldığı, bölgenin en iyi üzümünün seçildiği festival, konserler ve renkli etkinliklerle büyük bir coşkuyla yaşandı.

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından bu yıl 2.'si düzenlenen Trakya Bağ Bozumu ve Ekoloji Festivali sona erdi. Bölgenin verimli bağlarında hasadın renkli bir programla kutlandığı Festival, doğaya saygılı geleneksel üretimle bugünün modern tarım metotlarını buluşturarak bu alanda bir farkındalık oluşturmayı amaçlıyor. Konserler, sokak atölyeleri, renkli gösterilerle bir şenlik havasında geçen Trakya Bağ Bozumu ve Ekoloji Festivaliyle tarımda sürdürülebilir bir kalkınma amaçlanırken bölgenin eko turizm açısından sahip olduğu değerlere de dikkat çekiliyor.

Ziyaretçiler bölgenin doğal lezzetlerini tattı

Kazanlarda yeni toplanan üzümler geleneksel yöntemlerle kaynatılarak doğal ve lezzetli pekmezlere dönüştü, festivale katılanlara taze taze dağıtıldı. Trakya'nın en iyi üzümünün seçildiği Sofralık Üzüm Yarışması'nda büyük heyecan yaşandı, üreticiler bir yıllık emeklerini şampiyon olan üzümleriyle aldılar. Yöresel ürünlerin sergilendiği stantlarda ziyaretçiler bölgenin doğal lezzetlerini tattılar. Konserler, sokak atölyeleri ve renkli etkinlikleriyle Trakya, üzümüyle neşesiyle bir festivali daha geride bıraktı.

"Uzun yıllara dayanan güçlü bir tarım ve bağcılık potansiyeli var"

Trakya'nın kökeni uzun yıllara dayanan güçlü bir tarım ve bağcılık potansiyeli olduğunu belirten Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, "Bu potansiyeli yeniden canlandırmak, bölgeye, çiftçimize katma değeri yüksek bir tarım zemini oluşturmak en büyük hedefimiz. Trakya'nın dünyaca ünlü üzümlerini yeniden ve bir marka haline getirmek için üreticilere, yatırımcılara desteğimiz sürecek" dedi.

"Eko turizmde yüzde 100 artış sağladık"

Bölgede 16 butik üreticinin yer aldığı ve üretimin yanı sıra bağevleriyle eno ve gastronomi turizmine yönelik yatırımların da bulunduğu bilgisini veren Başkan Eşkinat, "Son bir yılda yüzde 100 ün üzerinde bir artışla sezonda 10.000'den fazla yerli ve yabancı turist bölgeyi ziyaret etti. Bu öncelikle Tekirdağ ve Trakya olmak üzere tüm ülkemiz adına da bir kazançtır. Süleymanpaşa Belediyesi olarak eko turizme, bağcılığa desteğimizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

Pekmezler kaynadı, Trakya oynadı

Pekmezler kaynadı, Trakya oynadı

Pekmezler kaynadı, Trakya oynadı

Pekmezler kaynadı, Trakya oynadı

Pekmezler kaynadı, Trakya oynadı

Kaynak: