Pence'in Kudüs'e yapmayı planladığı ziyaret

Hamas Siyasi Büro üyesi Bedran:- "ABD Başkan Yardımcısı Pence'in, Kudüs ziyaretinde Burak Duvarı'nı (Ağlama Duvarı) ziyaret etme niyetinde olması, yeni bir realiteyi dayatmayı amaçlıyor"
Pence'in Kudüs'e yapmayı planladığı ziyaret

GAZZE (AA) - Hamas Siyasi Büro üyesi Husam Bedran, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in işgal altındaki Kudüs'e gerçekleştirmeyi planladığı ziyaretin, kentte yeni bir realiteyi dayatmayı amaçladığı uyarısında bulundu.

Bedran, yaptığı yazılı açıklamada, "Pence'in, Kudüs ziyaretinde Burak Duvarı'nı (Ağlama Duvarı) ziyaret etme niyetinde olması, ABD Başkanı Donald Trump'ın kararının ardından Kudüs'te yeni bir realiteyi dayatmayı amaçlıyor." ifadesini kullandı.

Ziyaretin Filistin halkına meydan okuma anlamı taşıdığını belirten Bedran, halkın ve siyasi yönetimin ziyarete karşı çıkmasını, gösteri düzenlemesini ve Kudüs'ün her noktasında İsrail askerlerine direnmesini istedi.

Trump’ın kararının ardından, Pence, Filistin'de istenmeyen adam ilan edilmiş ve başta Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas olmak üzere Filistinli yetkililer görüşme programlarını iptal ettiğini açıklanmıştı.

Öte yandan Mısır'daki El-Ezher Şeyhi Ahmet et-Tayyib ve Mısır Kıpti Kilisesi lideri Papa II. Tawadros'un, Pence ile görüşmelerini iptal ettiği bildirilmişti.

Pence’nin, bölgedeki tepkiler nedeniyle, 19 Aralık’ta başlayacak Mısır ve İsrail ziyaretlerini ertelediği iddia edilmişti.

Kaynak: