Pereira: "Şampiyonluğu kutlayanı hep birlikte göreceğiz"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk yarışıyla ilgili "Mucizeye ihtiyacımız yok. İki takımın da zorlu maçları var" dedi.
Pereira: "Şampiyonluğu kutlayanı hep birlikte göreceğiz"

Pereira, Gaziantepspor'u 3-0 yendikleri maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında şampiyonluk yarışıyla ilgili konuştu.

Gaziantepspor karşısında yüksek kalitede bir maç çıkardıklarını belirten Pereira, şöyle konuştu:

"Ofansif dinamiğimiz çok fazlaydı. Çok fazla pozisyona girdik. 3 gol attı, 7 gol de atabilirdik. Rakibin de ciddi bir tehlikesi yoktu kalemizde. Bugün vereceğimiz sinyal önemliydi. Sezon sonuna kadar mücadelemizin devam edeceğimizi düşünüyorum. Takım halinde çok iyi bir görüntü verdik. Taraftarlarımız inanmaya devam etmeli. Şampiyonluk için mucizeye ihtiyacımız yok. İki takımın da zorlu maçları var. Kendi maçlarımızı kazanmak zorundayız. Bizim de Beşiktaş'ın da son 3 haftada zorlu maçları var. Taraftarımız Medipol Başakşehir maçında da tribünleri doldurarak kulüplerine olan aşklarını ve sevgilerini göstermeliler. Medipol Başakşehir karşısında şampiyonluk yolunda kilit bir maça çıkacağız."

"Şampiyonluğu kutlayanı hep birlikte göreceğiz"

Vitor Pereira, önlerindeki 3 lig maçını kazanmaları gerektiğini vurgulayarak sözlerini şöyle devam ettirdi:

"Önümüzde Torku Konyaspor'la kupa finaline çıkma mücadelemiz var. O maçı kazanarak devam etmek istiyoruz. Beşiktaş kupa finalinde olmayacak, bunu biliyoruz. Medipol Başakşehir çok iyi bir sezon geçiriyor. Sonra göreceğiz neler olacağını. Sezon sonunda bu 3 maç bittiğinde kimin kutlama yapmak için elinde yeterli neden olduğunu hep birlikte göreceğiz. İnanmalıyız. Birlik olduğumuzu herkese göstermeliyiz. İnancımızı kaybetmeyeceğimizi, farklı bir kulüpte olduğumuzu ve bunu hissettiğimizi göstermeliyiz. Son dönemlerde güçlü bir görüntü veriyoruz. Çok gol atıyoruz, pozisyon vermiyoruz. Takımımız kötü olsaydı, inanmazdık zaten. Şampiyonluğu kazanırsak bunun kesinlikle sıra dışı olmayacağı bir dönemdeyiz."

"Diego bu ailenin bir parçası"

Pereira, oyuna girdikten sonra bir grup taraftarın tepkisiyle karşılaşan Brezilyalı futbolcu Diego Ribas'ın bu takımın bir parçası olduğunu vurguladı.

Fenerbahçe taraftarıyla ilgili pozitif düşüncelere sahip olduğunu ve bunun değişmediğini aktaran Pereira, "Taraftarın bize inanılmaz bir desteği var. Bunu bugün de son derece hissettik. Diego bu takımın bir parçası. Şampiyonluk içinden elinden geleni yapıyor. Ailenin bir parçası olduğu için Diego'ya sevgi göstermeliyiz. Takıma inanmalıyız. Takım ruhunu ve aile olduğumuzu geldiğimizden beri fazlasıyla hissediyorum" ifadelerini kullandı.

Bir basın mensubunun "Diego oyuna girdiğinde Volkan Demirel size bir şeyler söyledi. Öğrenebilir miyiz?" sorusunu Pereira, "Volkan, birlik içinde aile olduğumuzu söylemeye çalıştı. Bana bu mesajı verdi." şeklinde yanıtladı.

Pereira, "Beşiktaş'ın kalan maçlarından hangisinde puan kaybı yaşamasını bekliyorsunuz?" sorusuna ise "Oyuncularıma söylediğim tek bir şey var. Kendi maçlarımızı kazanmak zorundayız" cevabını verdi.

Portekizli teknik adam, 500. maçında bugün 2 gol 1 asistlik performans ortaya koyan Robin van Persie'nin ise iyi bir karşılaşma çıkardığını kaydetti.