Periler veda etti

Rio 2016 Olimpiyat Oyunları'nda çeyrek final maçında A Milli Kadın Basketbol Takımı, İspanya'nın son saniyede attığı basketle mücadeleden 64-62 mağlup ayrıldı.
Periler veda etti

A Milli Kadın Basketbol Takımı, Rio 2016 Olimpiyat Oyunları'nda çeyrek final maçında İspanya ile karşı karşıya geldi. Milliler mücadeleye; Işıl Alben, Birsel Vardarlı Demirmen, Bahar Çağlar, Nevriye Yılmaz ve Lara Sanders beşiyle başladı.

Mücadeleye etkili başlayan milliler oyunun başında 7-2 öne geçti. Fakat ataklarını hızlandıran İspanya 8-7 öne geçmeyi başardı. Hızlı toparlanan milliler 13-8 öne geçti. Etkili mücadelesini sürdüren ay-yıldızlılar çeyreği 17-12 önde kapattı.

İkinci çeyrekte farkı eriten İspanya skoru 19-17 yaptı. Millilerin kritik top kayıpları yapmasıyla İspanya 15. dakikayı 21-17 önde geçti. Nevriye ve Lara ile çember altında İspanyollara karşılık vermeye çalışan ay-yıldızlılar, skoru dengelemeye çalışsa da çeyrek 29-25 İspanya’nın üstünlüğü ile noktalandı.
3. çeyrekte milli takım 3 dakika içinde 32-31 öne geçmeyi başardı. Savunmada oyun sertliğini arttıran milliler 25. dakikayı 38-32 önde geçti. Çeyreğin kalanında da savunmayı düşürmeyen miller periyodu 47-42 önde kapattı.

Son çeyrek kıran kırana bir mücadeleye sahne oldu. Millilerin hücumuna İspanya hızlı karşılık verince iki dakika içinde skor 49-46'ya geldi. Son bölümde büyük çekişme vardı. İki takım da çember altına giderek skor üretmeye çalıştı. İspanya iki kritik basketle bitime 2.27 kala fark iki sayıya indi. (60-58) Ardından bitime 1.10 kala durum 60-60 oldu. Birsel ile kritik bir top kaybı yapınca 36 saniye kala miller 62-60 geriye düştü. Maçın son saniyelerin Lara skoru 62-62 yaptıktan sonra hızlı çıkan İspanya son saniye atışı ile maçı 64-62 kazandı.
A Milli Kadın Basketbol Takımı turnuvaya çeyrek finalde veda etti. İspanya yarı final maçında Sırbistan ile karşılaşacak.

Karşılaşmayı Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, FIBA Avrupa ve TBF Onursal Başkanı Turgay Demirel, Türkiye Basketbol Federasyon Başkanı Harun Erdenay, TBF Yönetim Kurulu Üyeleri, Sportif Direktör Barbaros Akkaş ve Hakem Direktörü Recep Ankaralı da takip etti.