Perinçek: Alman Meclisi burnunu yetkili olmadığı işlere sokmuştur

Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek, Alman Meclisi'nin, Ermeni iddialarını tanıyan karar tasarısını kabul etmesine ilişkin, "Alman Meclisi, burnunu yetkili olmadığı işlere sokmuştur." dedi.
Perinçek: Alman Meclisi burnunu yetkili olmadığı işlere sokmuştur

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Alman Federal Meclisi'nin, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını tanıyan karar tasarısını oy çokluğuyla kabul etmesine ilişkin, "Alman Meclisi, burnunu yetkili olmadığı işlere sokmuştur. Sebebi, tamamen emperyalist siyasi amaçlardır." dedi.

Perinçek, Haydarpaşa Garı'nda düzenlenen "8. Kadıköy Kitap Günleri"nde kitaplarını imzaladı.

Etkinlikte, Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararını değerlendiren Perinçek, alınan kararın hem Alman yasalarını hem de uluslararası hukuku çiğnediğini söyledi.

Perinçek, kararın geçersiz olduğunu aktararak, partilerinin Almanya temsilcisinin Alman Meclisine kararın geri alınması için başvurduğunu dile getirdi.

Almanya anayasasının Alman Meclisinin uluslararası hukuka aykırı bir karar alamayacağını öngördüğünü belirten Perinçek, "Neden uluslararası hukuka aykırı? Çünkü, Birleşmiş Milletler 1948 Soykırım Sözleşmesi'ne göre, soykırım konusunda karar vermeye yetkili olan yalnız ve yalnız suçun işlendiği ülkenin yerel mahkemesidir, ceza mahkemesidir ve aynı zamanda Uluslararası Ceza Mahkemesidir. Alman Meclisi, mahkeme değildir." diye konuştu.

"Karar Almanya'da iç barışa zarar verir"

Alman Meclisinin böyle bir karar almaya, uluslararası hukuka göre yetkisi bulunmadığını vurgulayan Perinçek, şöyle devam etti:

"Alman Meclisi, burnunu yetkili olmadığı işlere sokmuştur. Sebebi, tamamen emperyalist siyasi amaçlardır. Alman Meclisi, yalnız hukuku çiğnemedi, Türk dostluğunu da çiğnedi ve Alman Meclisi Almanya'da iç barışı tehlikeye sokan bir karar aldı. Nitekim Almanya'daki birçok siyasetçi şu uyarıda bulundular; 'böyle bir karar Almanya'da iç barışa zarar verir, huzuru bozar.' Bebeklerin Almanya'da, Berlin'de camdan atıldığını unutmadık. Bu kararla Alman Meclisi, Almanya'da Türklere karşı suçları, Türklerin onurunun çiğnenmesi, faşistlerin Türklere karşı yapacağı suçları tahrik etmiştir. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin hem 2. dairesinin 17 Aralık 2013'te aldığı kararı, hem de büyük dairenin 15 Ekim 2015'te aldığı kararı çiğnenmiştir."