'Peşmerge Musul'un yüzde 40'ını geri almayı başardı'

IKBY Başkanlık Sözcüsü Sabah, "Peşmerge, uluslararası koalisyon güçlerinin desteğiyle Musul ilinin yüzde 40'ını geri almayı başardı." dedi.
'Peşmerge Musul'un yüzde 40'ını geri almayı başardı'

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanlık Sözcüsü Ümit Sabah, terör örgütü DAEŞ'in elinde tuttuğu Musul kentinin yüzde 40'ının Peşmerge güçleri tarafından geri alındığını belirtti.

Erbil'de, terör örgütü DAEŞ'le mücadele ve uluslararası iş birliği konularının ele alındığı "Musul'u kurtarma operasyonu" panelinin ardından konuşan IKBY Başkanlık Sözcüsü Sabah, kentin yüzde 40'ının geri alındığını ancak diğer bölgelerin kurtarılması için Irak merkezi yönetiminin hazır olması gerektiğini ifade etti. 

"Merkezi yönetimle ortak hareket edeceğiz"

Musul'u kurtarma operasyonunda Peşmerge güçlerinin önemli rol oynadığını vurgulayan Sabah, şu ifadeleri kullandı:

"Peşmerge, uluslararası koalisyon güçlerinin desteğiyle Musul ilinin yüzde 40'ını geri almayı başardı. Kent merkezi ve diğer bölgelerin kurtarılması için Irak merkezi hükümetinin tam olarak hazırlanmasını bekliyoruz. Söz konusu bölgelerin geri alınması için merkezi hükümetle ortak hareket edeceğiz."

Sözcü Sabah, Musul'un kurtarılmasından sonraki süreçle ilgili olarak da "Kentin geleceğinin temin edilmesi için oradaki tüm etnik ve dini gruplarla sürekli dayanışma içerisinde olacağız." diye konuştu.