Furkan Bozoğlu

Furkan Bozoğlu

“PES”SOLİG KART NE KADAR SATILDI?

“PES”SOLİG KART NE KADAR SATILDI?

14 Nisan 2014 tarihinden itibaren uygulanmaya başlanan yeni yasal düzenleme ile birlikte kağıt biletler yerini elektronik biletlere bıraktı.

TFF’nin bir anda böyle bir değişikliğe gitmesi taraftarı şaşkına çevirdi ki buna ben şahit oldum. Passolig kart… Tamam güzel, iyi ama bunlar düşünülürken taraftarın da düşüncesinin alınması çok daha iyi olurdu diyorum.

Bizim taraftar kültürümüzde alışılagelmiş bir şeyi değiştirmek kolay değildir. Türkiye’de futbol doğdu doğalı kağıt biletle girildi maçlara.  Elektronik biletin faaliyete geçirilmesi bu kadar kolay olmamalıydı. Taraftar çok sıkıntı çekti. Bu sezon da sıkıntı çekecek gibi duruyor.

25 Temmuz’da Passolig Genel Menajeri Enis Tuna yaptığı açıklamada Türkiye genelinde 110 bin elektronik kart sattıklarını söyledi. Daha sonra yapılan bu rakamın 122 bine ulaştığı belirtildi.

Böyle giderse taraftarımızın stadyuma girmesi gerçekten zora girecek.

Ben Elektronik kartın faal duruma geçmesini istemiyor muyum? Hayır öyle bir durum yok. Gerçekten iyi tabi ki fakat bunun daha öncelerden belirtilmesi gerekliydi.

Bir sıkıntı da şu: Ben bir taraftarım, başka bir şehirde bir maçı izlemek için stada gireceğim zaman benim passolig kartımdan önce ev sahibi takımın kartı geçerli olacak. Stadyum full mu çekti, yapacak bir şey yok, çünkü maça giriş kartların üzerindeki logolara göre şekillenecek. Sırayla değil, parayla değil, logoyla…

Yapılan son araştırmalara göre şu ana kadar tam olarak 134 bin Passolig kart satıldı.

Torku Konyaspor muazzam yeni stadyumun heyecanı ile 10 bin’e yakın passolig kart aldı ve Anadolu takımlarında en fazla sayıya ulaşan takım oldu. Fakat karta üyelik konusundaki personel ve sistem sıkıntılarının bir türlü dinmediği de gözler önünde. Taraftar takımına bu sezon çok iyi kilitlendi. Bunların bir an önce çözülmesi gerek.

Öyle de olsa böyle de olsa ilk zamanlarda taraftarın istemeyip boykot ettiği Passolig kartın sezona az bir süre kala hızlı bir şekilde satın almaya başladığını görüyoruz. Bunun gerekçesi takım aşkıdır başka bir şey değil.

İnşallah önümüzdeki sezon stadyumları tıklım tıklım görürüz. Passolig kart beni korkutuyor açıkçası. Tahminimce Türkiyede 40 milyona yakın taraftar var. İnşallah daha çok satış yapılır ve taraftarlarımız Passolig kartı almaktan vazgeçip de stadyumlara gelmemezlik etmez, “PES”SOLİG KART dedirtmez bizlere.

Haftaya görüşmek dileğiyle, kalın sağlıcakla…

-FUTBOLDA NE ZAMAN MÜTEVAZI OLURUZ?

-Rakibimize sahada gerçekten saygılı davrandığımızda futbolda mütevazı oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Furkan Bozoğlu Arşivi
SON YAZILAR