PETKİM'in Aliağa'daki yerleşkesine operasyon: 19 gözaltı

PETKİM'in Aliağa'daki yerleşkesine operasyon: 19 gözaltı

İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Petkim Petrokimya Holding AŞ'nin (PETKİM) Aliağa'daki yerleşkesinde bulunan bazı adreslere düzenlenen operasyonda 3'ü yabancı uyruklu 19 şüpheli gözaltına alındı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Okan Bato tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde Terörle Mücadele ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Petkim Petrokimya Holding AŞ'nin (PETKİM) yerleşkesine geldi. Ekipler, yerleşkedeki lojmanlarda arama başlattı.

Savcılıkça, aralarında şirketin üst düzey yöneticilerinin de bulunduğu 31 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiği, İzmir'in yanı sıra İstanbul ve Manisa'yı da kapsayan operasyonda 3'ü yabancı uyruklu 19 zanlının gözaltına alındığı öğrenildi.

Şüphelilere ait adreslerde yapılan aramalarda bazı belge ve evraklara el konuldu.

İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrası örgütle bağlantısı olduğu öne sürülen PETKİM Genel Müdürü Sadettin Korkut, istifa etmesinin ardından İzmir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınmıştı.

Şirkette bazı üst düzey yöneticiler de istifa etmiş, 200'e yakın çalışan da FETÖ ile bağlantılı oldukları iddiasıyla görevlerinden uzaklaştırılmıştı.