PFDK'dan 2 kulübe tribün kapatma cezası

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Bursaspor ve Gaziantepspor'a tribün kapatma cezası verdi.
PFDK'dan 2 kulübe tribün kapatma cezası

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) toplantısının ardından yapılan açıklamada, Bursaspor'a, Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe ile oynadığı maçta, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde misafir kulüp olduğu müsabakada 5. kez gerçekleştirilmesinden dolayı tribün kapatma ve toplam 47 bin 500 lira para cezası verildiği bildirildi. Bursaspor bu cezasını deplasman maçında çekecek.

Aynı müsabakada Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Bölükbaşı'na da sportmenliğe aykırı açıklamada bulunmasından dolayı 45 gün hak mahrumiyeti ve 30 bin lira para cezasının uygulandığı kaydedildi.

Spor Toto Süper Lig'de Torku Konyaspor ile oynadığı maçta, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi olduğu müsabakada 6. kez gerçekleştirilmesinden dolayı Gaziantepspor'a tribün kapatma ve 300 bin lira para cezası verildiği açıklandı.

Trabzonspor'a 182 bin lira para cezası

Trabzonspor'a, Galatasaray ile oynadığı maçta taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi olduğu müsabakada 3. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 150 bin, takım halinde sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 12 bin, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 20 bin olmak üzere toplamda 182 bin lira para cezası uygulandığı duyuruldu.

Mersin İdmanyurdu'na 160 bin, Galatasaray'a da 9 bin lira para cezası veren PFDK'nın, Kasımpaşa futbolcusu Adem Büyük ile Eskişehirspor Kaleci Antrenörü Murat İsmet Erdeğer'e birer maç men ve 13'er bin lira para cezası uyguladığı belirtildi.

Kurulun, PTT 1. Lig ekiplerinden Albimo Alanyaspor futbolcusu Sinan Özkan'a 2 maç men, Orduspor'a 12 bin lira para cezası verdiği bildirildi.

Spor Toto 2. Lig ekiplerinden Aydınspor ve Kartalspor'a birer maç seyircisiz oynama cezası veren PFDK'nın, Tarsus İdmanyurdu idarecisi Fatih Mehmet Yıldırım'a da 240 gün hak mahrumiyeti ve 55 bin lira para cezası kestiği aktarıldı.

Çankırıspor'a ağır fatura

Kurulun, Spor Toto 3. Lig'de Payas Belediyespor 1975 ile oynayacağı maça çıkmamasından dolayı Çankırıspor'u 3-0 hükmen mağlup saydığı ve 3 puanının da silinmesine karar verdiği belirtildi.

Ayrıca, 21 Yaş Altı Ligi'nde Eskişehirspor ile oynadığı maçta cezalı futbolcu oynatmasından dolayı Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyespor'un da 3-0 hükmen mağlup sayılmasına karar verdiği açıklandı.