"Piri Reis" ve "Şahmeran"ı sahneye taşıyacak

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), 2014-2015 sanat sezonunda "Piri Reis" balesi ve "Şahmeran" operasının dünya prömiyerini yapacak.
"Piri Reis" ve "Şahmeran"ı sahneye taşıyacak

MDOB'dan yapılan açıklamaya göre, geçen sanat sezonunda Türk opera ve balesinin önemli yapıtlarını ve klasik opera ile bale eserlerini sanatseverlerle buluşturan MDOB, 2 Ekim'deki gala konserinde perdelerini açacak.

MDOB, yeni sanat sezonunda iki önemli eserin dünya prömiyerini gerçekleştirecek. Piri Reis balesi ve Şahmeran operası, bu sezon ilk kez sanatseverlerin karşısına çıkacak. Anlat Şehrazat, Batı Yakası Hikayesi, Afife gibi eserlerin ise Mersin prömiyeri yapılacak.

Ayrıca repertuvara geçen sanat sezonlarında kazandırılan La Boheme, Karyağdı Hatun, Seslerle Anadolu, Lüküs Hayat, Notre Dame'ın Kamburu, Çalıkuşu, Fındıkkıran, Keloğlan'ın Sırrı, Tosca, Değirmendeki Hazine eserleri de sanatseverlerle yeniden buluşturulacak. MDOB tarafından mayıs ayında prömiyeri gerçekleştirilen ve ilgiyle karşılanan "Senfonik Neşet Ertaş Türküleri" de turneler aracılığıyla farklı kentlerde sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Okullarda gerçekleştirdiği eğitim etkinliklerine bu sezonda da devam edecek MDOB, Lüküs Hayat müzikaliyle bölge turneleri planlıyor.

Açıklamada görüşüne yer verilen MDOB Müdür ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal, yaz boyu titizle yürüttükleri 2014-2015 sanat sezonu hazırlıklarını tamamladıklarını belirterek, repertuvarın oluşmasında emeği geçen herkese gösterdikleri özveriden dolayı teşekkür etti.