Aykut Demirok

Aykut Demirok

PİZZA MI ETLİEKMEK Mİ ?

PİZZA MI ETLİEKMEK Mİ ?

Rakip yaralı ve ruhsal durumu bu aralar bir hayli karışık  Galatasaray.Kayserispor’a kaybettiği 3 puan, akabinde kupa mesaisinde 2-0’dan galibiyeti Bursaspor önünde  koruyamamaları, Torku Konyaspor taraftarları için, Galatasaray’dan acaba bir 3 puan alınamaz mı? Sorularının ciddi manada sorulmaya başlandığı bir iç saha derbisi oynanacak  hafta sonu. Peki Torku Konyaspor bu maçta bir süprize imza atabilir mi?Tabii sürpriz derken alınacak galibiyetten söz ediyorum. Yoksa  alınacak 1 puan bu  şartlarda gayet normal.Şunu unutmamak gerekir ki Galatasaray takımı, halen ikincilik yarışı içinde  , kaldı ki rakipleri Beşiktaş’ın puan kaybetme ihtimali yüksek zorlu Karabük deplasmanında mücadele vereceği de düşünülürse ,Mancini  bu maçı mutlak kazanmak isteyecektir.Her ne kadar işler onlar için  bu sıralar biraz kötü gitse de  ,büyük takım olma özelliğinin bir sonucu olarak skoru anlık değiştirebilecek  silahlara sahipler.
 
İç sahada şansımızın pek de tutmadığı Galatasaray karşısında haddini bilerek oynamak  alınabilecek puan veya puanlar açısından en önemli nokta.En son oynadıkları Kayseri ve Bursa maçları birkez  daha gösterdi ki golü erken bulamayınca strese giren, hızlı hücum oyuncuları karşısında stopelerinin ağır kaldığı,hücumda ise Drogba’nın eline bakan bir takım .Buradaki haddini bilmek cümlesinden kastım asla korkmak değil tabiki. Kendi yarı alanında oyunu kabullenip,kalabalık  ve pres yapan bir orta saha kurgusu ile birlikte hızlı oyuncularla  baskın hücum girişimleri  diyebiliriz.Kayserispor maçında Pablo Mouche’nin Bursaspor ile oynadıkları kupa maçında ise Sestak ve Volkan Şen’in etkinliklerini göz önünde bulundurusak Galatasaray defansının süratli oyuncular karşısında zorlandığı bir gerçek.
 
Orta sahadaki oyun kurucuları  Selçuk İnan’a top aldığında Borek ve oynarsa Ali Çamdalı’nın yapılacakları baskı ve akabinde  kazanılacak  toplar  bu noktada çok  büyük önem taşıyor. Burak Yılmaz’ın kapanan takımlara karşı etkili olamadığı ,geniş alan yakaladığı takdir de ise skora etki eden bir oyuncu  olduğu , Torku Konyaspor adına bu maçta dikkat edilecek  önemli bir diğer husus.Galatasaray adına takımın ayakta kalan nadir oyuncularından Felipe Melo’nun da sarı kart cezalısı olması Galatasaray orta sahasının pres   direncini epey kıracak gözüküyor.
 
Ali Turan, bu maçta da bir zamanların Brezilya mill takımı sağ beki  olan Cafu veya Barcelona  sağ beki Dani Alves vari adam eksilmeye yönelik faztezilere kaçıp ,top kayıpları yaptığı takdir de karşısında oynayan hücumcu sol bek Alex Telles ve Snejder cezayı anında  kesiverirler.Selim,Burak karşısındaki hamlelerine mutlaka dikkat etmeli.Daha önceki bazı maçlarda  yaptığı gereksiz fauller zaten kendini kolay yere bırakma konusunda sabıkalı olan Burak Yılmaz’ın maçın hakeminin de Halis Özkahya olduğunu düşünürsek kesinlikle ekmeğine yağ sürecektir. Malesef maçın hakemi olan  Özkayha’nın Torku Konyaspor aleyhine Gençlerbirliği maçında verdiği kararlar halen hafızalarımızda. MHK’nin Özkahya tercihi bana biraz manidar geldi ,hemen her maç bir bombası olan Özkahya, umarım verdiği veya vermediği kararlarla bu maçın önüne geçmez.
 
Sarı- kırmızılı  takımının bu sene dış saha performansı konusunda sefilleri oynadığı da ayrı bir gerçek. Kümede kalma mücadelesinde rakiplerimiz olan Antalyaspor ve Rizespor’un kendi sahalarında Galatasaray’a yenilmedikleri ,en son dış saha  galibiyetinin Galatasaray adına 17.hafta da Kayseri Erciyes’e 3-1 ile alındığını da hatırlatalım. Çaykur Rizespor’un bu hafta Akhisar deplasmanından ,Kayseri Erciyes’in  ise Kasımpaşa deplasmanından kanımca bir şekilde!
 
Puanla dönme ihtimallerini de  var sayarsak, yeşil beyazlılar  adına bu maçta yenilmemek çok önemli. O zaman haydi Torku Konyaspor diyoruz cumartesi günü pizzacı italyana  etliekmek neymiş bi gösteriverin.Saygılar

Önceki ve Sonraki Yazılar
Aykut Demirok Arşivi
SON YAZILAR