PKK artık eğitimli terörist bulamıyor

Güvenlik güçlerinin başarılı operasyonları ile önemli kayıplar veren, militanlarının bir bölümünü de Suriye’de PYD’ye gönderen PKK’da sıkıntı başgösterdi. Terör örgütü zorla dağa kaçırdığı çocukları dahi bir kaç gün eğitimden sonra ölüme gönderiyor.
PKK artık eğitimli terörist bulamıyor

Şırnak’ta başlatılan operasyonların tamamlanmasından sonra evlerde yapılan arama- tarama faaliyetlerinde, bir evde 6 PKK’lı teröristin cesedi ile çok sayıda silah ve mühimmat bulundu. Şırnak merkezde 14 Mart’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı halen devam ederken, yürütülen operasyonlardan sonra başlatılan arama- tarama faaliyetleri sürüyor. Cumhuriyet Mahallesi Güneş Sokak’ta bir evde yapılan aramada, çatışmalarda öldürüldüğü belirtilen 6 PKK’lının cesedi bulundu. Evde cesetlerin yanı sıra, 12 kalaşnikof tüfek, 14 el bombası, bu silahlara ait çok sayıda fişek ve şarjör, gece görüşlü 2 dürbün ile örgütsel doküman ele geçirildi. PKK’lıların cesetleri, Şırnak Devlet Hastanesi’ne kaldırıdı.

11 PKK’lı ölü bulundu

Mardin’in Savur ilçesinde de 5 teröristin öldürüldüğü operasyonda, çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi. Mardin Valiliğinden yapılan açıklamada, “İlimiz Savur ilçesi Bağyaka Mahallesinde 28.09.2016 Çarşamba günü saat 06.30 sıralarında, güvenlik güçlerimizin Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensuplarının yakalanmasına yönelik yürütmüş olduğu operasyonlarda 5 BTÖ mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Etkisiz hale getirilen BTÖ mensupları ile birlikte, 2 adet Kaleşnikof Piyade Tüfeği, 1 adet M-16 piyade tüfeği, 1 adet Kannas Keskin Nişancı Tüfeği, 1 adet RPG-7 Roketatar, 1 adet Bixi Makinalı Tüfek, 1 adet Gündüz Dürbünü, 1 adet el telsizi, 4 el bombası ile çok sayıda mühimmat ele geçirilmiştir” denildi. 

SORUMLU TUTUKLANDI

Silahlı terör örgütü PKK/KCK’nın yapılanması Öz Savunma Birliğinin (ÖSB) sözde İstanbul sorumlusu olduğu belirtilen Mazlum Ç’nin, tutuklanmasına karar verildi.

11 Temmuz 2016’da saat 22.00 sıralarında askeri veya polis lojmanlarına yönelik bombalı eylem yapılacağı ihbarı üzerine çalışma başlatıldı. Kimliği tespit edilen Mazlum Ç. adlı şahsın M.H.Ç isimli kişinin Esenyurt’taki ikametinde barındığı, adresin takibe alındığı ve tarife uyan şahsın Küçükçekmece’de otobüsün içindeyken İstanbul TEM görevlileri ile birlikte koordineli olarak gözaltına alındığı kaydedildi.  Şahıs, nöbetçi İstanbul 9. Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.     

PKK ACEMİLERE KALDI

Güvenlik güçlerinin başarılı operasyonları ve militanlarının önemli bölümünün Suriye kolu PYD’ye gönderilmesi sonucu terör örgütü PKK’da militan kadrosu konusunda büyük sıkıntı yaşanmaya başlandı. Yeni katılan teröristleri 2 haftalık eğitimin ardından sahaya süren Kandil’e karşı bölücü terör örgütünün sözde saha sorumlularının da seslerini yükselttiği, telsiz konuşmalarına yansıdı.

Tecrübeli kadro konusunda sıkıntı yaşanması üzerine, Kandil’in talimatıyla örgüte yeni katılan teröristler 2 haftalık eğitimin ardından sahaya sürülmeye başlandı. Bu eğitimin daha önce 3 ay sürdüğü, kısalan eğitimin bölücü terör örgütünün düştüğü sıkıntıyı gözler önüne serdiği belirtildi.