PKK her köşeye sıkıştığında katliam yaptı

Güvenlik güçlerinin kararlı mücadelesi karşısında varlık gösteremediği zamanlarda sivillere yönelen bölücü terör örgütü PKK, asker, polis, kadın, yaşlı, çocuk ayrımı gözetmeksizin katliamlar gerçekleştirdi.
PKK her köşeye sıkıştığında katliam yaptı

Güvenlik güçlerinin kararlı mücadelesi karşısında varlık gösteremediği zamanlarda sivillere yönelen bölücü terör örgütü PKK, asker, polis, kadın, yaşlı, çocuk ayrımı gözetmeksizin katliamlar gerçekleştirdi. PKK, en büyük kıyımları ise "sözde özgürlük" istediği Kürtlere yönelik yaptı.

Kırsalda güvenlik güçleriyle göğüs göğüse çarpışmaktan kaçınan örgüt, vurkaç yöntemi başta olmak üzere canlı bomba, bomba yüklü araç, meskun mahalde kundaklama, el yapımı patlayıcı gibi terörist yöntemlerle can alıyor. Bu şekilde polis merkezleri, askeri karakollar, güvenlik üçlerini taşıyan servisler ile vatandaşların yoğun olduğu alanlarda saldırılar düzenleyen kanlı örgüt, yüzlerce sivilin canına kastetti.

AA muhabiri, örgütün kurulduğu günden bu yana yaptığı büyük katliamları derledi.

Şehirleri kan gölüne çevirdiler

Bölücü terör örgütü PKK'nın polis araçlarına yönelik saldırıları sırasında 18 Ocak 2016'da Şırnak'ta 2 polis şehit oldu, 3 polis yaralandı. Aynı gün yine Şırnak'ın İdil ilçesinde devriye görevi yapan zırhlı polis aracının geçişi sırasında, PKK'lıların yola döşediği bombayı patlatması sonucu 3 polis şehit olurken, 4 polis de yaralandı.

21 Ocak 2016'da Mardin'in Nusaybin ilçesindeki İpek Yolu'ndan geçen polis servisine PKK'lılar tarafından düzenlenen bombalı ve roketli saldırıda, 9'u polis 10 kişi yaralandı. 

Türkiye'nin kalbi Ankara'daki Merasim sokakta 17 Şubat 2016'da, askeri servis araçlarının geçişi sırasında bomba yüklü aracın patlatılmasıyla yaşanan saldırı, bölücü örgütün acımasızlığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Aralarında sivillerin de bulunduğu 29 kişi hayatını kaybetti. Hain saldırıda 61 kişi de yaralandı.

Bu olaydan yaklaşık bir ay sonra Ankara, bir kez daha PKK'nın hedefi oldu. 13 Mart 2016'da Kızılay Meydanındaki Güvenpark otobüs duraklarına bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 36 kişi yaşamını yitirdi, 19'u ağır 125 kişi ise yaralandı. 

Şehir merkezlerini hedef alan saldırılardan biri, Kızılay saldırısının iki hafta sonrasında Diyarbakır'da yaşandı. Polis servisine, bölücü örgütün bomba yüklü araçla gerçekleştirdiği saldırıda 7 polis şehit olurken, aralarında sivillerin de olduğu 27 kişi yaralandı.

27 Nisan'da Bursa Ulu Camii bahçesinde canlı bomba saldırısında 13 kişi yaralandı.

12 Mayıs'ta ise 15 ton bombanın yüklü olduğu araçla geldikleri Diyarbakır'ın Sur ilçesine bağlı Dürümlü mezrasında köylülerin tepkisiyle karşılaşan bölücü terör örgütü üyeleri, aracı havaya uçurdu. 16 köylünün hayatını kaybettiği saldırıda, 23 köylü de yaralandı.

7 Haziran'da PKK'nın hedefi bu kez İstanbul Veznecilerdi. Çevik kuvvet otobüsüne, bombalı araçla saldırı düzenleyen örgüt, 6'sı polis 12 kişinin ölümüne neden oldu. Saldırıda 36 kişi de yaralandı.

Olaydan bir gün sonra acı haber bu kez Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğünden geldi. Bomba yüklü araçla emniyet binasına düzenlenen saldırıda, 2 polis şehit olurken, 3 sivil de hayatını kaybetti. 23'ü sivil 51 kişinin yaralandığı saldırıda şehit polislerden biri altı aylık hamileydi.

13 Haziran'da Tunceli'nin Ovacık adliye lojmanlarına saldırı düzenlendi, olayda 9 kişi yaralandı. 15 Haziran'da Muş'un Kızılağaç beldesindeki jandarma karakoluna yönelik terörist saldırıda biri ağır 3 köy korucusu yaralandı. Hakkari'de, yol kesen teröristlere tepki gösteren kamyon sürücüsünden biri PKK'lı teröristlerce öldürüldü.