PKK/KCK'nın sözde Ege Bölgesi yapılanması çökertildi

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde Jandarma Komutanlığına yönelik roketatarlı saldırı ile jandarma aracına ateş açılması olayıyla ilgili 8 kişi yakalandı, teröristlerin sığınakları bulundu.
PKK/KCK'nın sözde Ege Bölgesi yapılanması çökertildi

İzmir Kemalpaşa İlçe Jandarma Komutanlığına yönelik roketatarlı saldırı ile jandarma aracına ateş açılması olayı sonrası MİT, İzmir İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin başlattığı koordineli çalışmada, saldırıların terör örgütleri PKK/KCK ve HBDH (Halkların Birleşik Devrimci Hareketi) tarafından yapıldığı ve terör örgütlerinin Ege Bölgesi'nde yeni bir yapılanmaya gittiği belirlendi.

Daha önceden yakalanan ve tutuklanan İ.D. ile Soma ilçesinde 28 Nisan'da devriye görevi yapan jandarma ekibine el yapımı patlayıcı ile saldırı düzenleyen ve İzmir'de yakalanarak tutuklanan S.Ö. ve E.A'nın da Kemalpaşa ilçesindeki saldırılarla bağlantılı olduğu belirlendi.

Soruşturma kapsamında teröristlere yardım ve yataklık edenler tespit edilerek, savcılığının oluruyla teknik ve fiziki takip başlatıldı.

Sığınaklar bulundu

Bu süreçte, terör örgütlerinin sözde Ege Bölgesi yapılanmasına gittiği bilgisi üzerine çalışmalarını yoğunlaştıran ekipler de İzmir genelinde belirlenen kritik bölgelere 198 operasyon düzenledi.

Kemalpaşa ilçesi Vişneli Mahallesi kırsalında yapılan aramalarda ise terör örgütü üyelerinin kaldığı belirlenen 5 sığınak bulundu. Sığınaklarda çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirildi. Teröristlerin eylemlerini düzenledikten sonra burada saklandıkları ortaya çıktı.

Örgütün sözde Ege Bölgesi yapılanması çökertildi

İl Emniyet Müdürlüğü ve jandarma ekipleri, yürütülen soruşturma kapsamında, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 24 Şubat'ta şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Hakan Kaçar ismiyle operasyon başlattı.

Ekiplerin, 9 adrese eş zamanlı düzenlediği operasyonlarda Kemalpaşa'daki saldırıları gerçekleştiren teröristlere lojistik destek verdikleri iddia edilen M.T, F.T, S.T, M.T, N.B, S.T, M.A ve M.S yakalandı. 

Güvenlik kaynakları, örgütün sözde "açılım" adıyla Ege Bölgesi'ndeki illerde yeni bir yapılanmaya gitmek için batıya örgüt elemanlarını gönderdiğini, bunun ele geçen dökümanlardan anlaşıldığını, düzenlenen operasyonların ise bu yapılanmayı çökerttiğini bildirdi.