PKK'lı teröristler AK Parti İlçe Başkanını sırtından vurmuş

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu yaşamını yitiren AK Parti İlçe Başkanı Deryan Aktert'in oğlu Deniz Aktert, iş yerini kapatmak isteyen babasının ilk olarak sırtından vurulduğunu anlattı.
PKK'lı teröristler AK Parti İlçe Başkanını sırtından vurmuş

Diyarbakır Dicle ilçesinde katledilen AK Parti İlçe Başkanı Deryan Aktert'in PKK'lı teröristlerce sırtından vurulduğu belirtildi.

Dicle'de 10 Ekim akşamı kendisine ait akaryakıt istasyonunda teröristlerce uzun namlulu silahlarla gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden Aktert'in ailesi Yeşilsırt Mahallesi'nde taziyeleri kabul ediyor.

Hain saldırı sonucu babasını kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan Deniz Aktert (24), AA muhabirine yaptığı açıklamada, saldırının gerçekleştirildiği sırada Diyarbakır'da olduğunu, haberi alır almaz ilçeye hareket ettiğini söyledi.

 

"Babama dükkanları kapatmaya çalıştığı sırada arkadan iki kurşun sıkıyorlar, döndüğünde de bu kez 3 defa göğsüne sıkıyorlar." diyen Aktert, görgü tanıklarının ifadesine göre saldırıyı gerçekleştirenlerin iki kişi olduğunu belirtti.

Aktert, bir kişinin akaryakıt istasyonunun girişinde arabanın içinde beklediğini düşündüklerini dile getirerek, "Olay sanırım 30 saniye içinde olmuş. Sıkıp, arabaya binip, kaçıyorlar. Görgü tanığı sadece arabaya binen kişinin kapıyı kapatma anını gördüğünü anlattı. Sonra koşuyorlar fakat babam olay yerinde şehit oluyor." dedi.

Daha önce de akaryakıt istasyonunun 2-3 kez silahla tarandığına işaret eden Aktert, "Babamın ilçe başkanlığını bırakmasını istiyorlardı. Genelde korkutmak amacıyla tavanı tarayıp gidiyorlardı, son seferde öldürmek için gelmişler." ifadelerini kullandı.

"Allah için Kur'an için öleceksem öleyim"

Aktert, babasının iyi bir insan olduğunu anlatarak, şunları kaydetti:

"Babam hep, 'Allah'tan başka kimseden korkum yok. Eğer Allah için, Kur'an için öleceksem öleyim.' derdi. Tehdit aldığı zaman benimle paylaşırdı. Bana, 'oğlum bak bu aralar bir şey olursa dikkatli ol, dışarıya fazla çıkma, petrole gelme.' diye uyarırdı. Genelde bizi uzak tutmaya çalışıyordu. Kendisine yönelik tehditleri büyük ihtimalle emniyet birimleri haber veriyordu. Bizzat kimse gelip babamı tehdit edemezdi. Babam çok cesaretli birisiydi. Ucunda ölüm bile olsa biri gelip tehdit ettiği zaman bir şekilde karşılığını verirdi, boyun eğmezdi. O arada üstünde silah yoktu. Petrolde onun ruhsatlı pompalı tüfeği vardı ama demek ki tüfeğe yetişememiş."

 

"Hiç kimseden korkmayan babamla gurur duyuyorum"

Babasının katledilmesine tepki gösteren Aktert, babasının 5 çocuğunun rızkını çıkarmak için çalıştığını belirtti.

Aktert, saldırının hiçbir vicdanla örtüşmediğine işaret ederek, şöyle devam etti:

"Allah belalarını versin. İnsan nasıl kıyar böyle bir insana. Hakkımı helal etmiyorum. Hiç kimseden korkmayan babamla gurur duyuyorum. Biz güçlüyüz, dimdik ayaktayız, babamızın arkasındayız. Faillerin bulunmasını istiyoruz. Onların vicdanının olduğunu zannetmediğim için onlara vicdanları yönünde hiçbir şey söylemeyeceğim. Bu siyasetle alakalı bir durum değil. Parti binasında yapılsa, 'Derim parti de olmuş.' Ama iş yerinde babamı şehit ediyorlar."

AK Parti Dicle İlçe Başkanı Deryan Aktert, 10 Ekim akşamı ilçe merkezinin çıkışında kendisine ait akaryakıt istasyonunda PKK'lı teröristlerce uzun namlulu silahlarla gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybetmiş, acılı eşi Zuhal Aktert, "Benim kocam bunu hak etmemişti, kimseye zararı yoktu. Benim kocam akşama kadar yardım dağıtıyordu. Kocam kahpelerin kurşunuyla öldü." ifadelerini kullanmıştı.