PKK'nın Dersim elebaşını JÖH vurdu!

PKK'nın Dersim elebaşını JÖH vurdu!

PKK’nın sözde Dersim bölgesi elebaşlarından “Marinos, Sülbüs ve Roza Afrin” kod adlarını kullanan terörist Fidan Bilal öldürüldü. Bilal’i İHA tespit etti, Jandarma Özel Harekât vurdu. Suriye Afrin doğumlu Fidan Bilal, Roza Afrin telsiz koduyla Kandil’le bağlantı kuruyordu.

Tunceli'de çok sayıda terör eyleminin sorumlusu olan, sözde Dersim bölgesinin en üst elebaşlarından PKK’lı Fidan Bilal, nokta operasyonla öldürüldü. ‘Roza Afrin’ telsiz kodlu Bilal’in 2013’te Tunceli bölgesine gönderildiği, PKK’nın sözde ‘Dersim Eyaleti Batı Karargâhı’nda örgütün kadın kolu YJA Star Sorumlusu olduğu belirtildi. PKK’nın Suriye uzantısı PYD’nin kanton bölgelerinden Afrin doğumlu olan Bilal’in daha önce Suriye’de PYD’nin silahlı kanadı YPG içerisinde görev yaptığı kaydedildi.

NOKTA OPERASYON

Tunceli’de Sarıtaş köyü ile Sarıtaş Jandarma Karakol Komutanlığı’nın telefon ve internet hatları PKK’lı teröristlerce kesildi. Arızayı gidermek için giden Türk Telekom ekibini taşıyan 2 araca PKK’lılar ateş açtı. Türk Telekom çalışanı Şükrü Abay hayatını kaybetti. Jandarma Özel Harekât ekipleri hava destekli operasyon başlattı. İHAtarafından Tunceli-Ovacık Karayolu Piskik Deresi bölgesinde yerleri tespit edilen PKK’lı grup havadan ve karadan ateş altına alındı. 11 Ağustos’taki operasyonda 2’si kadın 4 PKK’lı öldürüldü. Öldürülen PKK’lılardan birinin bölgenin en üst düzey elebaşlarından olduğu ortaya çıktı. 1974 Suriye Afrin doğumlu Fidan Bilal’in 1998’de PKK’ya katıldığı, terör örgütünün Kuzey Irak’taki Zagros ve Gare kamplarında silaheğitimi aldığı, 2012 ile 2013 arasında Gare alanında sözde “eyalet yardımcılığı/eyalet komutanlığı” görevinde bulunduğu kaydedildi. Hakkâri kırsalına geçen Fidan Bilal, 2013 sonunda Tunceli’ye gönderildi. Bilal, terör örgütünün “Dersim Batı Karargâhı” olarak nitelediği bölgede, kadın kolu YJA Star sorumlusu olarak birçok kanlı eyleme katıldı ve eylem talimatları verdi. Marinos, Sülbüs ve Roza Afrin kod isimleri kullanan Fidan Bilal, Roza Afrin telsiz koduyla da Kandil ile bağlantı kuran örgüt elebaşlarındandı. 

ANDOK VE KENDAL DA ÖLDÜRÜLMÜŞ

m MARDİN Nusaybin’de önceki gün bir kargo firmasına ait minibüsten, aracı durdurmak isteyen güvenlik güçlerine ateş açılması sonucu 1 polisin şehit düştüğü saldırının ardından etkisiz hale getirilen 8 teröristten 2’sinin, terör örgütü PKK’nın “Andok” ve “Kendal” kod adlı sözde “Bölge sorumluları” oldukları belirlendi. Operasyonda teröristleri kırsala götürmek istediği gerekçesiyle N.B. gözaltına alındı.