PKK'nın 'Ege planı' Nusaybin'de ele geçirildi

Terör örgütü PKK'nın, geçen yıl mart ayından beri oluşturmaya çalıştığı Ege yapılanması, iki ay önce Nusaybin'de ele geçirilen kroki ve notlar sayesinde büyük oranda çökertildi.
PKK'nın 'Ege planı' Nusaybin'de ele geçirildi

Terör örgütü PKK'nın, geçen yıl mart ayından bu yana oluşturmaya çalıştığı Ege yapılanmasının, iki ay önce Mardin'in Nusaybin ilçesindeki operasyonda ele geçirilen kroki ve notlar sayesinde büyük oranda çökertildiği belirtildi.

Edinilen bilgiye göre, Nusaybin'de terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda iki ay önce örgüt üyelerinin etkisiz hale getirildiği evde yapılan aramada bazı kroki ve notlar bulundu.

pkknin-ege-plani-nusaybinde-ele-gecirildi.jpg

Örgütün batı illerine yaymaya çalıştığı eylem planları olduğu anlaşılan kroki ve notlar, "acil" koduyla İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına iletildi. Soruşturma başlatan İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Okan Bato'nun talimatıyla harekete geçen güvenlik güçleri, Çiğli ve Gaziemir ilçelerinde operasyon yaptı.

Ekipler, Çiğli, Gaziemir ve Konak'ta toprağa gömülü 8 av tüfeği ile 17 kilogram patlayıcı ele geçirdi. Ayrıca, teröristlerin sığınak olarak kullandığı, Buca Kaynaklar bölgesindeki ormanlık alanda ve Kemalpaşa Nif Dağı'nda 5 mağara bulundu

Kroki ve notlarda tarif edilmiş

Çiğli ilçesinde Egekent Mahallesi'ndeki spor tesisleri ve çocuk parkının yanında gömülü bulunan av tüfeklerinin yerinin, ele geçirilen kroki ve notlarda nokta olarak tarif edildiği öğrenildi.

Notta "Tesis durağından indiğinde parkı 20 metre geçiyorsun, istinat duvarları çıkıyor. Birinci duvar değil, ikinci duvarın dibinden, iki duvar arasında tabela var. (İçeriye girmek yasaktır). Gömme ikinci duvarın sonunda, tel örgünün başladığı yerde. Direğin bitişiğinin arkasında ağaç var. Gömme. (5.3.2015’te) Fuat tarafından yapıldı. 5 otomatik tüfek, yüz mermi. (2000 dolar verildi)" ifadelerinin yer aldığı kaydedildi.

Konak ilçesi Basmane semtinde 8 Mayıs'ta toprağa gömülü 17 kilogram patlayıcının ele geçirildiği operasyon da bu notlar sayesinde gerçekleştirildi. Operasyon kapsamında örgütün dağ kadrosundan 2 teröristin aralarında olduğu 9 şüpheli tutuklandı.

Ayrıca, aynı kroki ve notlardan hareketle düzenlenen operasyonlarda şubat ayında Kemalpaşa Jandarma Komutanlığına yönelik roketatarlı saldırı ile mart ayında jandarma aracına ateş açılmasıyla ilgili 7 kişi tutuklandı.