"PKK'nın en iyi bildiği şey şiddet uygulamak"

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, "PKK ortaya çıktığı günden beri bulunduğu her yerde çevresine rahatsızlık veren bir yapılanma. En iyi bildiği şey şiddet uygulamak." dedi.
"PKK'nın en iyi bildiği şey şiddet uygulamak"

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "PKK ortaya çıktığı günden beri bulunduğu her yerde çevresine rahatsızlık veren bir yapılanma. En iyi bildiği şey şiddet uygulamak." dedi.

Elazığ'a gelen Yapıcıoğlu, bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, Musul operasyonuna çok sayıda ülkenin katıldığını belirterek, kendilerini kurtarıcı olarak lanse eden bu uluslararası güçlerin girdikleri toprakları işgal etmeye, çocukları yetim bırakmaya ve kan dökmeye geldiklerini ifade etti.

ABD'nin çevre ülkelere gelmesine karşı olduğunu vurgulayan Yapıcıoğlu, bütün bölge ülkelerinin Musul vesilesiyle bir kez daha şapkayı önlerine koyup düşünmek zorunluluğu taşıdığını kaydetti.

Yapıcıoğlu, "Kendi iç meselelerini emperyalizme havale etmeden çözmek zorundadırlar. Aksi halde emperyalistlerin bölgeye gelişi, bölge ülkelerinin hiçbirinin ve bu bölgede yaşayan halkların faydasına değildir." diye konuştu.

Başkanlık sistemi tartışmasının sağlıklı bir zemin üzerinde ilerlemediğini, tartışmanın kişiler üzerinden değil, sistemin getirileri ve götürüleri üzerinden yapılması gerektiğini anlatan Zekeriya Yapıcıoğlu, "Millet başkanlık sistemini artısıyla, eksisiyle net bir şekilde görsün, ona göre sağlıklı bir karar verebilsin. İnsanlar bilmedikleri bir konuda sağlıklı bir şekilde karar vermeleri mümkün değil." ifadelerini kullandı.

"PKK'nın en iyi bildiği şey şiddet uygulamak"

Konuşmasında PKK terör örgütünün saldırılarına da değinen Yapıcıoğlu, şunları söyledi:

"PKK ortaya çıktığı günden beri bulunduğu her yerde çevresine rahatsızlık veren bir yapılanma. En iyi bildiği şey şiddet uygulamak. Son dönemlerde de çok vahşi yöntemlerle şiddet uygulamaya başladı. Önce birkaç yüz kiloluk bombalarla şimdilerde de 5 ton 10 ton patlayıcı yükledikleri araçlarla insanların yaşadığı yerleşim yerlerinde veya insanların geçtiği yolların kenarlarında bu bombaları patlatıyorlar."

Terör saldırılarının onlarca insanın ölümüne sebep olduğuna işaret eden Yapıcıoğlu, "Diyarbakır'ın bir köyünde olduğu gibi 15-16 kişiden geriye bir tek insan ağırlığını oluşturabilecek kadar parça kalabiliyor. Paramparça ediyorlar insanları. Kendi altlarını oyuyorlar. Zaten geçen seneki çukur siyasetinden sonra intihara kalkıştılar. Şu anda yaptıkları eylemlerle kendi siyasi uzantılarını da ölüme sürüklüyorlar. Kazdıkları o mezara çekmeye başladılar." diye konuştu.

"Kararlar yeniden gözden geçirilmeli"

Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulunun yaptığı tespitte, 3 bin 400 civarında hakim ve savcının meslekten uzaklaştırıldığını anımsatan Yapıcıoğlu, FETÖ bağlantısı olan bu hakim ve savcıların verdiği kararların araştırılmasını istedi.

"Dolayısıyla bunların vermiş oldukları kararlarla ilgili hükümetin yeni bir düzenleme yapması bize göre bir zorunluluk." değerlendirmesinde bulunan Yapıcıoğlu, şu görüşlerini paylaştı:

"Mevcut mevzuat mağdur olmuş olanların mağduriyetlerinin giderilmesi için yeterli değil. Binlerce dosyanın bu şekilde düzelmesi bize göre mümkün değil. En sağlıklısı bu iş için komisyon kurulması veya Yargıtay dairelerinin bir tanesinin bu konuyla ilgili görevlendirilmesidir. FETÖ ile irtibatlı, iltisaklı veya üye olduğu gerekçesiyle meslekten atılan hakimlerin imzasının bulunduğu bütün kararlar yeniden gözden geçirilmeli."