PKK'nın sözde 'Özel Kuvvetleri'ne ağır darbe

İstanbul merkezli çok sayıda ilde gerçekleştirilen terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda 45 kişi gözaltına alındı.
PKK'nın sözde 'Özel Kuvvetleri'ne ağır darbe

Gözaltına alınana PKK'lıların İstanbul'da sansasyonel eylemhazırlığı içerisinde olduğu bildirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, İstanbul Valisi Vasip Şahin'in 13 Temmuz günü açıkladığı, Beşiktaş saldırısının organizatörünün de yakalandığı terör operasyonunun devamı olarak iki kişinin daha yakalandığını ve işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandıklarını açıkladı.Açıklamada, PKK/KCK terör örgütünün sözde özel kuvvetler hücresinin önümüzdeki günlerde İstanbul'da sansasyonel bir eylem hazırlığı içerisinde olduğu yönünde bilgiler elde edilmesi üzerine harekete geçildiği belirtildi.İstanbul'un 13 ilçesinde 105 adres ile Ankara, Diyarbakır, Hakkari ve Kocaeli'nde yapılan eş zamanlı operasyonlarda 45 kişini gözaltına alındığı kaydedildi. 

Adreslerde yapılan aramalarda; 2 adet elektronik devre, 161 kilogram çeşitli derecede tahribat gücüne sahip patlayıcı madde, 2 adet eletrikli kapsül, 66 metre infilak fitili, 3 kalaşnikof marka uzun namlulu silah, 2 adet 7,65 mm çapında ve 5 adet kurusıkı tabanca, 2 adet pompalı tüfek, 959 adet değişik çapta fişek, 3 adet hücum yeleği, 1 adet dürbün ve dijital malzeme ele geçirildiği bilgisi verildi.

Açıklamada, emniyet müdürlüğüne getirilerek işlemleri yapılan 10 kişi, Terörle Mücadele Şube müdürlüğünden serbest bırakılırken diğer kişiler 14 Temmuz günü İstanbul Cumhuriyet Savcılığına sevk edildiği anlatıldı. Bu kişilerden 23 kişi adli kontrol hükümlerince serbest bırakılırken 12'sinin tutuklanarak cezaevine gönderildiği hatırlatıldı.Açıklamada, 19 Temmuz günü, soruşturma kapsamında tutuklanan kişilerle irtibatları tespit edilen A.K. ve H.D. de yakalanarak gözaltına alındığı ve bugün sevk edildikleri mahkemece tutuklandıkları bildirildi. Son tutuklananlarla birlikte soruşturma kapsamında tutuklananların sayısı 14'e yükseldi.