PKK'ya ağır darbe! 33 terörist öldürüldü

Türk Silahlı Kuvvetlerince, 12-18 Ekim tarihleri arasında düzenlenen iç güvenlik operasyonları kapsamında 33 terörist öldürüldü.
PKK'ya ağır darbe! 33 terörist öldürüldü

Yurt içinde ve sınır ötesinde düzenlenen başarılı operasyonlarla ABD destekli terör örgütü YPG/PKK'nın sınırlarımızda oluşturmak istediği terör koridoru planını yerle bir eden Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), Irak'ın kuzeyine yönelik başlattığı operasyonlar başarılı bir şekilde devam ediyor. Türk Silahlı Kuvvetlerinden yapılan açıklamada, son bir haftada terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonlarda 33 terörist etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Operasyonlar kapsamında, Bir adet RPG-7 R/A, 15 adet piyade tüfeği, bir adet tabanca, 2.167 adet muhtelif hafif silah mühimmatı, 14 adet RPG-7 R/A mühimmatı, 407 kg amonyum nitrat,  20 adet el bombası, iki adet gece görüş dürbünü, 11 adet telsiz ele geçirildi, 39 el yapımı patlayıcı imha edildi.

SIĞINAK VE BARINAKLAR İMHA EDİLDİ

PKK'lı teröristler tarafından kullanılan 16 adet silah mevzii, sığınak, mağara ve depo kullanılamaz hale getirildi.

TERÖRÜN FİNANS KAYNAĞINA DARBE

Bölücü terör örgütü PKK/KCK'nın en büyük finans kaynaklarından olan uyuşturucu ile mücadele kapsamında son bir haftada icra edilen operasyonlarda, 50 litre kaçak akaryakıt, 41.271 paket kaçak sigara, 161 adet muhtelif silah ve 48 adet cep telefonu ele geçirildi. 

AFRİN'DE ETKİSİZ HALE GETİRİLEN TERÖRİST SAYISI

Afrin'de terör unsurlarını temizlenmesi, bölgede barış ile istikrarın sağlanması amacıyla başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'nın başarılı bir şekilde devam ettiği belirtilen açıklamada, harekat kapsamında etkisiz hale getirilen terörist sayısının 4 bin 585 olduğu kaydedildi.

MÜNBİÇ'TE 62. DEVRİYE

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri ve ABD Silahlı Kuvvetleri unsurlarınca, Fırat Kalkanı Harekât alanı ile Münbiç arasında kalan hatta, 62. koordineli/bağımsız devriye faaliyetinin icra edildiği belirtildi.

Açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri ve ABD Silahlı Kuvvetleri unsurları tarafından icra edilecek Müşterek Birleşik Devriye faaliyetlerine yönelik 09 Ekim 2018 tarihinde başlayan ortak eğitimler devam etmekte olduğu ifade edildi.