Play Off sistemi nedir, Konyaspor'u nasıl etkileyecek?

Trendyol Süper Lig'de Play-Off söylemleri sonrası konuyla ilgili araştırmalar arttı. Temsilcimiz Konyaspor bu sistemde Play Off'a katılması için ligi ilk dörtte bitirmesi gerekiyor. Gündemdeki yeni sistemle ilgili bilgiler ise haberimizde.
Play Off sistemi nedir, Konyaspor'u nasıl etkileyecek?

Trendyol Süper Lig'de Play-Off söylemleri sonrası konuyla ilgili araştırmalar arttı. Türkiye Futbol Federasyonu ligin değerini arttırmak adına logo değişikliğinden stadyumlarda Şampiyon Ligi düzeyinde her maçta marş çalınmasına kadar birçok konuyu masaya yatırırken, hem kulüplerle hem de paydaşlarıyla konuşuyor. Konu maddelerinden bir tanesi de Play-Off sistemi olduğu belirtildi.

play-of.jpg

2011-2012 SEZONUNDA UYGULANDI

Süper Lig'de daha fazla derbi maçı izlenimi olması için bu sistem akıllara gelirken, kümede kalma adına da Play-Out sistemi gündeme geldi. Eğer yeni sistemine geçilirse ligin boyu kısalacak ve yukarıda şampiyonluk, aşağıda kümede kalma maçları oynanacak. Süper Lig'de bu sistem 2011-2012 sezonunda uygulandı. 4 takım arasında geçen şampiyonluk yarışında ipi Galatasaray göğüslemişti.

sistem.jpg

HEDEF 500 MİLYON DOLAR!

Konuyla ilgili görüşleri paylaşan TFF Başkanı Mahmet Büyükekşi, "Naklen yayında çok aşağılardayız. Marka değerimizi yükseltmek istiyoruz. Bu Play-Off ile mi olur, başka bir şey ile mi olur, çalışıyoruz. Seyir zevki yüksek, insanları sahalara ve televizyon başına daha çok getirmeliyiz. Bunları birlikte yapacağız. Taraflar anlaşırsa, anlaştığımız şirket Hypercube'ten rapor gelirse, Play-Off için oturur konuşuruz. Ekonomik geliri nasıl arttıracağımıza karar vereceğiz. 500 milyon dolarları yakalamak için yeniden ne gerekiyorsa onu yapacağız" ifadesini kullandı.

sistem-001.jpg

 Muhabir
Etiketler :