Podolski: Galatasaray Avrupa'da yoksa...

Galatasaraylı futbolcu Podolski, "Galatasaray eğer Avrupa kupalarında yoksa, benim istatistiklerimin de bir önemi yoktur ve kötü bir sezon geçmiş demektir." dedi.
Podolski: Galatasaray Avrupa'da yoksa...

Galatasaray'ın Alman futbolcusu Lukas Podolski, sakatlığı sonrası Antalyaspor maçıyla sahalara iyi bir dönüş yaptığını ve kedisini büyük oranda hazır hissettiğini kaydetti.

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde bir basın toplantısı düzenleyen Podolski, sakatlığı döneminde iyi çalıştığını belirterek, "Verilen programı uyguladım ve kendimi hazır hale getirmek için elimden geleni yaptım." diye konuştu.

Antalyaspor maçında 2 gol atmasının sakatlıktan dönen oyuncu için alışıla gelmiş bir şey olmadığını aktaran Podolski, "Yüzdesi yüksek bir oyuncuyum. Kendimi yüzde 70-80 oranında hazır hissediyorum." ifadelerini kullanırken, esprili şekilde "Doping yok." dedi.

Geride kalan sezonda 17 gol ve 9 asistlik bir performansı olduğunun hatırlatılması üzerine yıldız futbolcu, "Geçen yıl kendi adıma iyi bir sezon geçirdim. Bu sezon da en az o kadar gol atıp, asist yapmak isterim ama Galatasaray eğer Avrupa kupalarında yoksa, benim istatistiklerimin de bir önemi yoktur ve kötü bir sezon geçmiş demektir. Gelecek sezon Avrupa kupalarında olmak zorundayız ve benim ne kadar gol attığımın bir önemi yok." değerlendirmesinde bulundu.

"Hedefim şampiyon olmak ve Şampiyonlar Ligi'nde oynamak"

Lukas Podolski, futbolda gelecek planlarıyla ilgili yöneltilen bir soru üzerine, "Şu anda 31 yaşındayım ve çok iyi durumdayım. Uzun yıllar da futbol oynamak istiyorum. Galatasaray ve Türkiye ile uyumum var. Her şey harika. Kontrat konuşmak için henüz erken. Daha 2 yıl sözleşmem var. Şu anda hedefim şampiyon olmak ve gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde oynamak." ifadelerini kullandı.

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında yaşanan rekabet hakkında bir soruyu Podolski, "Biz Galatasaray olarak her derbiyi kazanmak için sahaya çıkarız. Fenerbahçe derbisine de kazanmak için gideceğiz. Bu, Beşiktaş maçında da aynı şekildeydi. Her zaman felsefemiz aynı. O maçı kazanıp, şampiyon olamazsak da bir anlamı yok. Bizim amacımız şampiyon olmak ve Şampiyonlar Ligi'nde yer almak." şeklinde cevapladı.

"Türkiye ile ilgili düşüncelerim pozitif"

Lukas Podolski, Türkiye'de geçirdiği 1 yılı anlatırken, pozitif düşüncelere sahip olduğuna değindi.

Kendisinin Köln'de yaşadığı dönemde de çok Türk arkadaşı olduğuna dikkati çeken Podolski, şöyle devam etti:

"Türkiye ile ilgili düşüncelerim pozitif. Köln'de çok Türk arkadaşım vardı ve şimdi burada da var. Harika bir sene geçirdim. Kendimi çok iyi hissettiğim, iyi ki gelmişim dediğim bir yıl yaşadım. Kendimi evimde hissediyorum. İnsanlara sıcak yaklaşan biriyim. Kültürü de biliyorum. Her gittiğim yerde insanların arasına karışmak ve kültürü tanımak benim felsefemdir."