Polis-kuyumcu iş birliği dolandırıcıları ele verdi

Isparta'da kuyumculara sahte altın bilezik sattıkları iddia edilen 4 şüpheli yakalandı- Şüphelilerin karıştığı 3 dolandırıcılık da polis ve kuyumcuların oluşturduğu WhatsApp grubu sayesinde aydınlatıldı
Polis-kuyumcu iş birliği dolandırıcıları ele verdi

ISPARTA (AA) - Isparta'da kuyumculara sahte altın bilezik sattıkları gerekçesiyle yakalanan şüphelilerin karıştığı dolandırıcılık vakaları polis ve kuyumcuların oluşturduğu WhatsApp grubu sayesinde ortaya çıkartıldı.

Bir kuyumcuya sahte altın bilezik satıldığı ihbarını alan İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şube ekipleri, olay yerinde yaptıkları teknik incelemenin ardından şüphelilerin eşkalini belirledi.

Şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatan ekipler, 111. Cadde'de durdukları bir araçta şüpheliler Y.A, İ.Y, T.Y. ve S.Ş'yi gözaltına aldı.

Araçta ve şüphelilerin üzerinde yapılan aramada 6 sahte bilezik ele geçirildi.

- WhatsApp grubu 3 olayı daha ortaya çıkardı

Şüphelilerin daha önce başka kuyumcuları da dolandırmış olabileceği ihtimali üzerinde duran polis ekipleri, kuyumcularla WhatsApp grubu kurarak şüphelilerin eşkalini paylaştı.

Bu sayede şüphelilerin kent merkezindeki 3 kuyumcuya da sahte altın bilezik satarak, 5 bin lira dolandırdıkları tespit edildi. Dolandırılan 3 kuyumcu emniyet müdürlüğüne giderek şüphelilerden davacı oldu.

Emniyetteki işlemleri devam eden şüphelilerin ilk ifadelerinde, Konya ve ilçelerindeki 3 kuyumcuya da sahte bilezik sattıklarını söyledikleri öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Kaynak: