Polis, vatandaşların kimliklerini kullanarak kumar oynamış!

Belçikalı yetkililer, düzinelerce yerel polis memurunun online kumar sitelerine kaydolmak için vatandaşların kişisel bilgilerini kullandığı yönündeki iddiaları soruşturuyor
Polis, vatandaşların kimliklerini kullanarak kumar oynamış!

Het Nieuwsblad isimli Belçikalı haber kuruluşu, Antwerp Polis Teşkilatı’ndaki düzinelerce polisin vatandaşların özel verilerini kullanarak online kumar hesapları açtığı ve bu suretle, polisin bu tip eylemlere karışmasını yasaklayan kuralları delmesine müsaade ettiği için soruşturma geçirdiğini bildirdi. Söz konusu düzenbazlığın belirli Antwerp polis memurlarının yasa dışı göçmenlerden zorla para aldığı iddialarına ilişkin yürütülen bir başka soruşturma esnasında ortaya çıkarıldığı bildirildi.

Soruşturma bir memurun online kumar siteleri ile birden fazla banka işlemi yaptığını ortaya çıkardı. Soruşturmanın derinleşmesi neticesinde, Antwerp Polis Teşkilatı’nda mesai saatleri içinde polis merkezindeki bilgisayarlardan online kumar oynadığı söylenilen yaklaşık 30 memur tarafından yapılan benzer ödemelerin olduğu anlaşıldı. Belçika Oyun Komisyonu (BGC) direktörü Peter Naessens, yerel basına verdiği demeçte, bazı memurların ara sıra “ortalama bir aylık ücretin üstündeki” bir miktar ile bahis oynadıklarını söyledi. Bu durum, olayın “yalnızca eğlence maksatlı” olmadığını gösteriyor. Daha da kötüsü, bu memurların yüzlerce sayıdaki online kumar hesaplarının halktan rastgele kişilerin isimleri ve ulusal kayıt numaraları kullanılarak açılmış, ki bu, görevlilerin potansiyel kimlik dolandırıcılığı suçunu gündeme getiriyor.