Polisten Suriyeli çocuklara bayram hediyesi

-
Polisten Suriyeli çocuklara bayram hediyesi

Şanlıurfa'da polis memurları, Ramazan Bayramı dolayısıyla 250 Suriyeli çocuğa oyuncak ve şeker verdi.

İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi ekipleri, Direkli Mahallesi Muhtarlığı önündeki etkinlikte, kentte yaşayan Suriyeli çocukların bayramını kutladı.

Polis memurları, yanlarında getirdikleri oyuncakları dağıttıkları çocuklara, bayram şekeri de ikram etti.

Şube Müdürü Ekrem Ersen Emeksiz, gazetecilere yaptığı açıklamada, resmi ve dini bayramları, vatandaşlarla buluşma vesilesi olarak gördüklerini söyledi. 

Emeksiz, "Küskünlerin barıştırılması ve çocukların sevindirilmesi, bayramın amaçlarından biri. Biz de Direkli Mahallesi'nde bir nebze olsun çocukların bayram sevincini paylaşmış olduk." dedi.

Farklı zamanlarda düzenledikleri aktivitelerle çocuklarla bir araya geldiklerini anlatan Emeksiz, bu etkinliğin Türkiye'nin diğer illerine de örnek olacağını dile getirdi.

Kentin binlerce Suriyeli sığınmacıya ev sahipliği yaptığına işaret eden Emeksiz, "Oyuncak dağıttığımız çocukların çoğu Suriyeliydi. Onların mutlu olduğunu görmek bizlere çok büyük onur ve sevinç veriyor. Bu tür etkinliklerimiz devam edecek." diye konuştu.

Muhtar Mehmet Kestop da emniyet ekipleriyle koordineli şekilde çalıştıklarını belirtti.

Mahallelerindeki Suriyeli çocuklara bayram hediyesi dağıtılmasından memnun kaldıklarını kaydeden Kestop, "Polislerimiz bu çocuklarımıza ikinci bir bayram yaşattı. Hepsi çok mutlu oldu." dedi.

Etkinliğin sonunda polis memurları, caddeden geçen vatandaşlarla bayramlaşarak, onlara şeker ikram etti.