Polisten vatandaşlara çay ikramı

Polisten vatandaşlara çay ikramı

Giresun Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bayram tatilinin ardından dönüş için yola çıkan sürücülere çay ikram etti.

Bayram öncesinde başlatılan "Trafikte Mola Vererek Hayata Gülümseyin Projesi" kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü hizmet binası karşısındaki alanda sürücü ve yolculara ücretsiz çay dağıtılıyor.

Sürücüler ve beraberlerindeki yolcular, deniz kenarında çay içerek aileleriyle hatıra fotoğrafı çektirme imkanı buluyor.

İl Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, Giresun'da askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olanlara Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi.

Bayram tatilinin uzunluğu dolayısıyla özellikle ana arterlerde trafiğin yoğun olduğunu belirten Öztürk, Karadeniz Sahil Yolu'nda bayramdan önce başlattıkları, bugün de devam ettirdikleri uygulamanın amacına ulaştığını söyledi.

Öztürk, günlük ortalama araç sayısının 15 bin olduğu Karadeniz Sahil Yolu'nda bayram tatili süresince sürücülerin karıştığı 7 kaza meydana geldiğini ifade ederek, "Bu kazalardan birinde hayati tehlike arz edecek şekilde yaralılarımız var. Diğer kazalar hafif hasarlarla sonuçlandı." diye konuştu.

İnsan hayatının her türlü acelenin üzerinde ve kıymetli olduğuna dikkati çeken Öztürk, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bir an önce ulaşmak istediğinizi biliyoruz, aynı güzergahları bizler de kullanıyoruz. Trafik kurallarına riayet eder, yolda uygulamada bulunan personelimizin ikaz ve uyarılarına uyarsak, inanın ulaşmak istediğiniz noktaya daha çabuk, erken ve zinde ulaşırsınız. Bayram günlerinin mateme dönüşmesini istemiyoruz. Bundan sonraki bayramlarda da ilimiz güzergahında bu uygulamayı devam ettireceğiz."

Mola alanında vatandaşlara, trafik kurallarını içeren broşürler de dağıtıldı.