Polonya'daki NATO Zirvesi için Türkiye'ye önemli görev

Polonya'daki NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'nin havadan güvenliğinin sağlanmasına Türkiye HİK uçağıyla destek verecek.
Polonya'daki NATO Zirvesi için Türkiye'ye önemli görev

Polonya'daki NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'nin havadan güvenliğinin sağlanmasına Türkiye de destek verecek.

Alınan bilgiye göre, 8-9 Temmuz'da Varşova'da yapılacak ve CumhurbaşkanıRecep Tayyip Erdoğan'ın da katılmasının planlandığı NATO zirvesi için yoğun güvenlik önlemleri alınıyor.

Ev sahibi ülke tarafından alınan tedbirlere NATO ülkeleri de imkan ve kabiliyetleri dahilinde destek veriyor. Bu kapsamda Türkiye, zirvenin hava sahasının güvenliğinin sağlanmasıyla görevlendirildi. Fransa ve İngiltere'nin de destek vereceği bu görev kapsamında havadan ihbar ve kontrol (HİK) uçağı, Polonya semalarında görev yapacak.

Konya'da konuşlu bulunduğu 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığından havalanacak uçak, Polonya'ya gidecek. Hava sahasının güvenliğine yönelik kontrol görevini gerçekleştirecek HİK uçağı, havada yakıt ikmali de yapacak. NATO, Fransa ve İngiltere'ye ait AWACS uçaklarıyla koordineli gerçekleştirilecek görevin ardından Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait uçak üssüne dönecek.

Görev, 4 havadan ihbar ve kontrol uçağını Hava Kuvvetleri Komutanlığına teslim alan 131'inci Havadan İhbar Kontrol (HİK) Grup Komutanlığının yurt dışındaki ilk görevi olma özelliğini taşıyor.