Posta güvercinleri Yozgat'ta yarışıyor

Posta güvercinleri Yozgat'ta yarışıyor

Gaziosmanpaşa Posta Güvercinleri Sevenler Derneği'nin ülke genelinde organize ettiği, "Posta Kuşu Uçuş" yarışmasının 9. etabı Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinde gerçekleştirildi.

Akdağmadeni ilçesine bağlı Akbaş köyündeki etkinlikte, İstanbul Gaziosmanpaşa, Avcılar ve Esenyurt bölgelerinden toplam 250 posta güvercini havaya salındı. 

Şampiyonluk için yarışan güvercinler, yaklaşık 775 kilometrelik mesafeyi kat edecek. 

Kuş salımcısı ve bakıcısı Cevdet Avcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul Avrupa Posta ve Boğaziçi Posta Kuşu Sevenler derneklerinin de katkı yaptığı yarışmanın 9. etabının yapıldığını söyledi.

Akdağmadeni ilçesinde, 250 posta güvercinin yarıştığını belirten Avcı, "Kuşlarımız tamamen yarış posta güvercini olduğu için sosyal aktivite amaçlı yarışmalar düzenliyoruz. Kuşlarımızın ayaklarında barkodları ve seri numaralarının olduğu çipler bulunuyor. Dolayısıyla bu çipler sayesinde her kuşun kime ait olduğu, nereden geldiği, nereye gittiği belirlenmiş durumda." diye konuştu.  

Avcı, yarışma öncesi kısa mesafeli uçuş eğitimlerinden geçen güvercinlerin, uygun hava şartlarında dakika da bin 300 ila bin 600 metre uçabildiklerini belirtti. 

Akbaş köyü muhtarı Yakup Ayyıldız, posta kuşu yarışlarına ev sahipliği yapmaktan dolayı  memnuniyetini dile getirerek organizatörlere köy halkı adına teşekkür etti. 

Akbaş köyüne bağlı bin 407 rakımlı Belen mevkisine özel bir kafes ile getirilen güvercinler, güneşin doğuşuyla birlikte doğaya salındı.